Добричка Общество

Храна за 150 потребители на Социалния патронаж ще се приготвя в нова кухня в Стожер

Част от сградата на Детска градина „Здравец” в село Стожер ще бъде преустроена в кухня за приготвяне на храна за Домашен социален патронаж. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от Община Добричка, която предвижда изработка на инвестиционен проект за преустройството.

Домашният социален патронаж ще обслужва 150 потребители. Предвижда се за бъде преустроен първият етаж от югозападния корпус с ориентировъчна застроена площ 210 квадратни метра.

Сградата е общинска публична собственост. Изградена е в началото на седемдесетте години на миналия век с предназначение за обединено детско заведение – детска ясла и детска градина. Застроената площ, съгласно документа за собственост, е 1 195 кв. м. С прилежащите към помещенията тераси площта на първия етаж е около 1 276 кв. м. Сградата представлява комплекс от шест корпуса, пет са двуетажни и един едноетажен.

След преустройството ще бъдат оформени шест функционални звена – топла кухня, подготвителни, помощни помещения,  складове, умивални помещения и административна част. Общият брой на персонала ще бъде около 9 човека.

Прогнозната стойност на обществената поръчка за изработване на инвестиционен проект за преустройство на сградата е 7 560 лева с включен ДДС. Начинът на възлагане е събиране на оферти с обява. Крайният срок за подаване на офертите е 22 ноември.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *