Водещи новини - дясно Добричка Общество

МРРБ ще съдейства за реализирането на два проекта в община Добричка

Министерството на регионалното развитие и благоустройството да съдейства за реализирането на два проекта на територията на община Добричка пое ангажимент министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с кмета на общината Соня Георгиева.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за осигуряване на водоснабдяване на с. Стожер и изпълнението на основен водопровод по републиканския път, който свързва Добрич с курорта „Албена“.

Община Добричка има изготвен проект за подмяна на водопровод за селото още от 2017 г., който е необходимо да бъде преразгледан. След актуализиране на документацията в съответствие с изискванията на съвременните норми и осигуряване на финансиране може да стартира реализирането на проекта, което ще осигури на с. Стожер постоянно водоснабдяване и няма да се налага преминаване на воден режим, както се е случвало през последните години. В момента проектът се разглежда от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, след което предстои да бъде разгледан и от експерти в МРРБ.

За да се рехабилитира републиканския път, Агенция „Пътна инфраструктура“ изисква да бъде подменен централният водопровод, който минава през три населени места в общината – Бранище, Славеево и Батово. Ако не бъде осигурено финансиране до края на тази година, проектът, чиято стойност е около 500 000 лв., ще бъде заложен в бюджета за 2022 г.

В разговора участваха още заместник-министър Валентин Граматиков, Атанас Паскалев – съветник на министър Комитова, и експерти от МРРБ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.