Водещи новини Здраве Каварна

Взрив на ковид болни в дома за пълнолетни с умствена изостаналост в Българево

Заболелите и контактни потребители са изолирани, персоналът е с отрицателни резултати за заболяването

За епидемичен взрив в социална услуга в Българево съобщи директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областен координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

„11 от общо 118-те потребители в Дома за пълнолетни с умствена изостаналост в каварненското село Българево са с положителен резултат. Проведено е епидемиологично проучване. Изолирани са пациентите с положителен резултат, контактните 9 потребители са поставени под карантина. Изследван е и целият персонал на Дома, като там всички резултати са отрицателни. От общо 118 потребители има само 5 ваксинирани, положителните и контактните потребители не са ваксинирани. От общо 60 човека персонал ваксинираните са 10. „Осигурен е отделен персонал, който ще обгрижва пациентите с положителен резултат, на две смени по 7 дни. Друг персонал ще се грижи за поставените под карантина лица“ – сподели д-р Ангелова.

За пореден път директорът на РЗИ призовава за спазване на противоепидемичните мерки, поради растящия брой заболели. По данни на Единния информационен портал към днешна дата регистрираните положителни случаи в област Добрич са 85. Заболяемостта в областта на 14-дневна база към днешна дата е 566,07 на 100 000 жители, смъртността в резултат на COVID-19 за 14 дни към днешна дата в областта е 20,55 на 100 000 жители, показват данните в Единния информационен портал. Увеличените случаи на заболяването оказват вече сериозен натиск върху болничните заведения, категорични са медиците.

Related Posts

  1. Алтевс says:

    От 60 човека пердонал, само 10 разумни с ваксина!!!! Ужас!!!! До кога бе хора! ДО КОГА!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.