Водещи новини Здраве

Лекар от Добрич прекратява практиката си заради изискването за „зелен сертификат“

Ще потърся нов начин за препитание, написа д-р Хасан Ефраимов в социалната мрежа

Лекар от Добрич обяви, че прекратява приема на пациенти, тъй като няма зелен сертификат и за да не наруша законите на демократична България. Това обяви акушер-гинекологът д-р Хасан Ефраимов, който е и общински съветник в местния парламент в Добрич.

„Моля за извинение от пациентите! Нека да се обърнат към колегите, на които им е разрешено да работят! Аз, в кабинета си, който съм го сътворил с двете си ръце, вече нямам това право и ще потърся нов начин за препитание“, написа в социалната мрежа медикът.

Той благодари на „всички, които ми се довериха през тези 20 години. Нека да сме живи и здрави и до по-добри времена. Аз вярвам, че някой ден пак ще сме заедно“.

Припомняме, че според заповед на здравния министър Стойчо Кацаров всички дейности на закрито ще се извършват само при наличието на зелен сертификат – завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, направен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа. Това се отнася за посетителите и персонала. Сертификат не се изисква за деца под 18 години.

Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, магазини тип МОЛ, магазини над 300 кв. м., фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни за занимания на граждани, заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване..

Преустановяват се свижданията в лечебните заведения. А всички работещи в лечебните заведения трябва да работят само при наличие на зелен сертификат.  

Related Posts

 1. Иван says:

  Малоумник и издава неадекватна заповед.Да се маха заедно с Кунчев,Локумчев и и другите БОКЛУЦИ

 2. Петко says:

  Е пропуснахте да напишете, че човека е много известен писател, а след като е и общински съветник, той препитание има, не го мислете. Ами мислете за хората със затворени бизнеси и за провалените туристически сезони, че и Добрич от данъци се храни 🙂

 3. Мария says:

  Кой крив , кой прав , толкова е доктор , да постъпи така ! Но явно си е напълнил гушката и не му пука за доходи , да не говорим за “” пациентите “” ! На добър час , има и ,,,, ДОКТОРИ ,,,, !

 4. Антиваксър ме наричайте, ако ще says:

  Всички трябва да го последват и Здравния министър да обслужва болниците и хосписите!

 5. Христо Рашев says:

  Я прочетете заповедта и допълнението и ще видите, че никъде не пише хотели. ПронюзДобрич, разпространявате фалшиви новини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.