Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Протест срещу зеления сертификат се проведе в Добрич, продължава и днес

Граждански протест срещу въведения от Министерство на здравеопазването зелен сертификат се проведе тази вечер пред сградата на Регионалната здравна инспекция.

Той се организира в социалната мрежа Фейсбук. Протестът започна в 18 ч. Събралите се бяха издигнали трикольора, както и знаме с надпис "Свобода или смърт". Те носеха плакати „Ваксината е личен избор, не условие за работа“.

Събралите се решиха да напишат своите искания до здравното министерство от името на гражданите на Добрич, придружени с подписка, която ще продължи и следващите дни в центъра на града.

Гражданският протест събра хора, които изразиха своето несъгласие срещу въвеждане на зеления сертификат за посещаване на магазини, кина, театъра и други закрити обществени места.

Работещи в болницата съобщиха, че на събрание днес е било казано, че трябва да се ваксинират. Голяма част не искаме. „На събранието са казали, че ще се следи каква е съпротивата. Така че съпротивата трябва да е наистина много  голяма“, заяви дама от протестиращите. Друг от участниците каза, че има цели отрасли, където от утре няма да има кой да работи. Страшното е, че и в болницата много хора няма да отидат на работа

Беше решено протестът да продължи утре от 18 часа пред сградата на областна управа.   

c