Водещи новини Общество

Протест срещу зеления сертификат се проведе в Добрич, продължава и днес

Граждански протест срещу въведения от Министерство на здравеопазването зелен сертификат се проведе тази вечер пред сградата на Регионалната здравна инспекция.

Той се организира в социалната мрежа Фейсбук. Протестът започна в 18 ч. Събралите се бяха издигнали трикольора, както и знаме с надпис “Свобода или смърт”. Те носеха плакати „Ваксината е личен избор, не условие за работа“.

Събралите се решиха да напишат своите искания до здравното министерство от името на гражданите на Добрич, придружени с подписка, която ще продължи и следващите дни в центъра на града.

Гражданският протест събра хора, които изразиха своето несъгласие срещу въвеждане на зеления сертификат за посещаване на магазини, кина, театъра и други закрити обществени места.

Работещи в болницата съобщиха, че на събрание днес е било казано, че трябва да се ваксинират. Голяма част не искаме. „На събранието са казали, че ще се следи каква е съпротивата. Така че съпротивата трябва да е наистина много  голяма“, заяви дама от протестиращите. Друг от участниците каза, че има цели отрасли, където от утре няма да има кой да работи. Страшното е, че и в болницата много хора няма да отидат на работа

Беше решено протестът да продължи утре от 18 часа пред сградата на областна управа.   

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.