Водещи новини Общество Тервел

Пенсионерка намери и върна портфейл с много пари и документи на мъж от Тервел

Младият мъж целувал ръцете й от благодарност. Когато понечил да й даде обещаното възнаграждение, тя отказвала и се разплакала

Възрастна жена – на около 70 години, от село Градница е намерила и днес върна изгубения от Иван Христов Маринов от Тервел портфейл с голяма сума пари и лични документи. Младият мъж разказа с голямо вълнение за Про Нюз Добрич как е получил портфейла си и за срещата с жената.

За случая писахме във вторник. Тогава Иван разказа, че е изгубил портфейла си докато отивал на работа между 8.10-8.15 часа на площада пред Община Тервел. В него имало много пари, защото планирал през деня да си плати сметките. Обяви, че предлага възнаграждение – 150-200 лева, защото сумата е много голяма. Освен това в портфейла му имало доста лична информация, от която се притесняваше, че някой би се възползвал.

Иван разказа, че в същия ден, малко след него, възрастната жена го намерила. Колебаела се как да постъпи – дали да отиде до Общината, защото е близо, или в полицията. В крайна сметка се прибрала в село Градница и обмисляла да го предаде на кмета, който да се обърне към съответните органи.

В крайна сметка решила да предаде портфейла лично на Иван. Издирила къде живее по адреса в документите му и днес намерила дома му. Там обаче нямало никой, защото всички били на работа. Съседи й обяснили къде работи.

Мъж от Тервел изгуби голяма сума пари, предлага възнаграждение за намирането им

„Дойде на работата ми и каза: „Момче, имам една изненада за теб”. Отговорих й: „Изненади само на Коледа”, разказа Иван. Възрастната жена му подала портфейла – с всичките пари вътре, с всички документи, всичко непокътнато. Младият мъж посегнал да й даде обещаното възнаграждение, а тя се разплакала, явно приела това като неуважение. След дълги убеждения й дал 100 лева. Жената казала, че ще си ги добави към пенсията. Малко по-късно на Иван се обадили от Градница, за да му кажат, че всичко е оползотворено, жената си купила хранителни продукти.

„Емоцията за мен беше много голяма, щях да се разплача – сподели Иван. – Не вярвах, че това ще ми се случи”. Той съжалява, че не е научил името на жената, защото го посетила в напрегнат момент в работата му. Тя била с друга жена, която й помагала да обясни за какво става дума, защото не знаела добре български език. Младият мъж не изключва да е от ромски произход. „Аз й целувах ръцете, прегръщах я, а тя чрез жената, която й превеждаше, каза: „Абе, момче, спокойно, хора сме!”

Иван разказа, че преди 7-8 години намерил на долния площад на Тервел чанта с 25 000 лева и веднага ги върнал. Открил собствениците точно за един час. „Не вярвах, че ще ми се върне доброто, но ето, че ми се случи”, допълни той.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

  1. Много се развълнувах, дори се просълзих от водещата новина на про нюз Добрич! И дано много хора да са я прочели за да се убедят, че когато направиш ДОБРО, то ти се връща рано или по-късно, но винаги!!! Да е жива и здрава възрастната жена, която е върнала портфейла с много пари и лични документи на Иван от Тервел!

  2. Възкресия says:

    Поздравления за такива добри и честни хора! Доброто винаги се връща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *