Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Приятели се помляха по пътя Балчик-Каварна, единият бере душа в болницата

Млад мъж е с опасност за живота след зверската катастрофа по пътя Балчик-Каварна

Мъж на около 33 години се бори за живота си след тежката катастрофа между два автомобила Ауди днес по пътя между Балчик и Каварна. Сблъсъкът е станал около 12,30 часа между село Топола и голф игрището „Лайтхаус“.

Както Про Нюз Добрич по-рано съобщи, тримата пострадали бяха затиснати в автомобилите. Затова се наложи служители на Пожарна безопасност и защита на населението да режат колите, за да ги извадят-

По наша информация в двете коли са пътували приятели. В един момент втората кола, „Ауди А8“ удря предното "Ауди А6". В резултат на това шофьорът на първия автомобил губи контрол над управлението, колата напуска платното вляво и се блъска в дърво.

След удара и водачът на втората кола губи контрол и я се озовава в храсти край пътя.

Водачът на първия автомобил е най-тежко пострадал. Той има множество фрактури, включително  разкъсан далак, кръвоизливи в белите дробове и много други. Състоянието му е изключително тежко. Медиците в болница „Света Анна“ във Варна се борят за живота му.

Пострадала е и пътуващата до него на предната дясна седалка около 20-годишна жена. Тя е с три счупени ребра и комоцио. Настанена е в реанимацията на болницата в Добрич. Няма опасност за живота й.

Водачът на „Ауди А8“, който е причинил катастрофата, се е разминал с натъртвания и болки в гърдите и корема. След преглед в болницата е освободен за домашно лечение.

c