Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Родителите на загиналия при катастрофа в Добрич Крис даряват събраните средства на хора в нужда

Красимира Атанасова и Мариян Петров, родители на загиналия при жестоката катастрофа на Гергьовден в Добрич 3-годишен Крис, даряват набраните средства за ранените от семейството на други нуждаещи се хора. Това съобщи в социалната мрежа Станислава Петрова, която е в инвалидна количка след претърпян пътен инцидент. Тя е една от подпомогнатите.

Станислава припомня, че след катастрофата бе организирана кампания за набиране на средства за лечението на пострадалите членове на семейството. Сега Красимира и Мариян, въпреки мъката си по загубеното дете, са решили да дарят неизразходваните средства на други хора в нужда. Те посетили Станислава лично и й дали парите, събрани в една от дарителските кутии. По дарителската й сметка вече са внесени 331 лева.

„Респект! Не ми стигат думите да изкажа благодарността и възхищението си към тези хора, мога само да кажа огромно Благодаря! Бъдете здрави и благословени! Вие сте хора за пример с големи сърца!”

Припомняме, че при  ужасяващия инцидент на 6 май шофьор премина на червен светофар на кръстовището на улица “Христо Ботев” и бул. “Русия” в Добрич и помете автомобила, в който е пътувало семейството на Крис. След зверския удар детето бе попаднало под колата и се наложи тя да бъде вдигната, за да бъде извадено телцето му. След дни в кома и две черепно-мозъчни операции детето почина. При тежкия удар пострадаха и майката на детето и сестричката му Виктория. Момичето бе със счупена ключица, а Красимира - с фрактури на таз и подбердица, която бе оперирана.

Станислава пък пострада при тежка катастрофа на 11 декември 2019 година. Тогава джип блъска лекия автомобил „Опел”, управляван от младата жена, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се удря в дърво, а детето на шофьорката – на година и осем месеца, е открито извън автомобила след като майка му успява да го изкара от него. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а Станислава е настанена в МБАЛ с множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в лечебно заведение във Варна, където са й направени операции. В момента тя е обездвижена от кръста надолу и провежда усилена рехабили

c