Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

3425 лв. събраха в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич за лечение на родител

Битката за живота на един баща, родител на ученици в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич, обедини деца и възрастни. Много от тях днес се включиха в благотворителната акция  за събиране на средства за животоспасяващата трансплантация на бъбрек за Росен Димитров. Събраната сума е 3425 лв., съобщиха от учебното заведение.

43-годишният Росен Иванов Димитров се нуждае от бъбречна трансплантация, която струва около 50 000 лева, но семейството не разполага с тези средства. Затова преди няколко дни от училището се включиха в кампанията в помощ на Росен, който е баща на двама ученици в СУ “Св. св. Кирил и Методий” и призоваха всички желаещи да дарят средства в поставена кутия в първия учебен ден. „Нека да обединим усилията си, да отворим добрите си сърца и да дарим. Нека да спасим един човешки живот. Нека да сбъднем една мечта – две деца да имат обичта и подкрепата на своя баща”, призоваха от учебното заведение.

Преди броени дни, в Градския парк се проведе благотворителна фотосесия за набиране на средства за животоспасяващата медицинска интервенция.

Хората, които желаят и имат възможност да дарят средства, могат да го направят на банкова сметка:

IBAN: BG71 UBBS 8002 1021 7785 50

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Росен Иванов

c