Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Жена от Добрич е готова да дари бъбрек, за да живее бащата на внуците й

14-годишният Ивайло и Георги - на 9 г. с вълнуващ апел за живота на тежко болния си баща

Две братчета от Добрич развълнуваха с горещата си молба за помощ, за да се спаси животът на тежко болния им баща. 14-годишният Ивайло и Георги - на 9 г. се обърнаха към всички добри хора, които имат възможност да дарят средства, за да се събере нужната сума за бъбречната трансплантация на 43-годишният Росен Иванов Димитров, тъй като семейството не разполага с нужните средства.

 „Това е нашият страхотен баща, когото много обичаме и искаме да се оправи. Надяваме се на вашата подкрепа, за да можем да съберем необходимите средства за трансплантацията. За да може тати да продължава да ни подкрепя и да бъде до нас. Обичаме те, тате! И дано бързо да оздравееш!“, споделят момчетата.

През 2019 година на Росен е поставена диагноза „хронична бъбречна недостатъчност“, която напълно променя живота му. Оттогава до днес три пъти седмично по четири часа той е на хемодиализа, след което се чувства крайно изтощен. Шансът му да живее е трансплантация на бъбрек. Има оферта от болница в Турция.

„През 2019 г. лекувах тежко възпаление вследствие на грип, но се оказа по време на изследванията, че имам хронична бъбречна недостатъчност. Тази диагноза промени изцяло живота ми.

Беше много трудно да приема и да свикна с нея.

43-годишният Росен Иванов от Добрич се нуждае от помощ за бъбречна трансплантация

От тогава до днес съм на хемодиализа три пъти седмично по 4 часа. След всяка процедура се чувствам изтощен, нямам сили да стана от леглото, неактивен съм и не мога да се грижа нормално за семейството си, както преди съм правил.

Не мога да се храня, не мога да пия много течности, сънят ми е нарушен заради странични ефекти. Тревожа се за двете си прекрасни деца Ивайло - на 14 г., и Георги - на 9 г., както и за съпругата си Светла, които имат нужда от обичта и подкрепата ми.

Те са източник на щастие, вяра и кураж за мен.

Мечтая отново да водя нормален живот. Шансът ми да живея е бъбречна трансплантация. Моята прекрасна тъща, която ме обича като собствен син, реши да се изследва и кръвната й група съвпадна“, споделя мъжът.

Семейството се е обърнало към Здравен информационен център Медикъл Караджъ, които са ги насочили към нужните изследвания на общото състояние на потенциалния донор. От клиниката в Истанбул ги канят за изследвания и детайлна оценка на състоянието и на двамата. При положително развитие на нещата, веднага ще се пристъпи към трансплантация. За целта обаче семейството трябва да разполага с нужните средства, за да плати операции, изследвания, престой и други разходи. Разчетите сочат, че са нужни не по-малко от 50 000 лева, които са непосилни за семейството. Затова те се обръщат към всички добри хора с молба за помощ.

„Моля Ви, помогнете ми да се радвам отново на живота и семейството си и да бъда пълноценен човек, баща и съпруг. Към всеки, който може да помогне или поне да сподели поста ни, дълбок поклон“, споделя Росен.

Хората, които желаят и имат възможност да дарят средства, могат да го направят на банкова сметка:

IBAN: BG71 UBBS 8002 1021 7785 50

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Росен Иванов

c