Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

DMS кампания в помощ на парализирания след катастрофа Емо Ангелов от Добрич

23 494 лв. са необходими за едномесечна модерна рехабилитация с локомат на 21-годишния Емо Ангелов от Добрич, който преди три години пострада с приятелката си при зверска катастрофа. От тогава младежът, който оцеля по чудо, е парализиран.

Припомняме, че през октомври 2018-а 18-годишното тогава момче се блъсна с лек автомобил „Рено” в дърво в района на СУ „Свети Климент Охридски”. По данни на полицията причина бе несъобразената скорост. При тежката катастрофа пострадаха Емо и приятелката му Нелиса Михайлова. Младежът бе с опасност за живота и му бе направена неврохирургична операция за поставяне на имплант на петия шиен прешлен и отстраняване на костици, които при катастрофата са се забили в костния мозък. За лечението на двамата в Добрич се проведоха няколко кампании за набиране на средства.

След катастрофата Емо  получи квадриплегия и не може да движи краката си. След продължително лечение започна ежедневна рехабилитация. Сега Емо има предложение от болница за рехабилитация „Сердика” за раздвижване с Локомат Про и с Амадео. Стойността на едномесечна рехабилитация с двата апарата е 23 494 лв. Но Националната здравно-осигурителна каса отказва финансиране на терапията.

Затова се налага стартиране на дарителска кампания. Тя е чрез DMS платформата. В България DMS се осъществява от 2007 г. в партньорство между Български дарителски форум и Фондация BCause, Telenor, VIVACOM, А1, Теракомюникейшънс АД.

Възможностите да се помогне на бившия голмайстор на юношите на ФК “Добруджа” и защитавал националния флаг на България на Европейско първенство по билярд да се изправи на крака и да продължи стария си начин на живот са следните:

Можете да изпратите SMS на номер 17 777  /за абонати на Telenor, VIVACOM и A1/ с текст DMS EMO.

Дарение може да се направи с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.

Или чрез банков превод по сметка:

BG06UBBS 80 0210 2607 2940

Oснование на превода: Дарение за DMS EMO

c