Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Казваме ли „Сбогом!“ на волейбола в Добрич?

14 години след началото си, проектът „Волейболен клуб Добруджа 07“ е заплашен от разпад. Съществува огромна вероятност клубът да не подаде заявка за участие в Суперлигата, срокът за което изтича на 16 юли. Не е ясно и дали ще има волейболен тим от Добрич във второто и третото ниво на първенството – Висша лига и Регионална група.

Причината – към момента ВК „Добруджа 07“ няма президент, т.е човек, който да поеме ангажимент да бъде лице на клуба, който да преговаря със спонсорите, да състави бюджет, да изготви план и цели. Това обясни пред журналисти досегашният президент Веселин Велев. Той заяви, че още когато е застанал начело на клуба, е поел ангажимент за две години, които вече изтекоха. Велев посочи, че не може да остане на поста, тъй като има свои бизнес приоритети, които ще следва, а работата като президент на клуба изисква много време и огромни ангажименти.

До момента са проведени разговори с трима души за поста, но те са отказали, с което списъкът се е изчерпил. Велев се надява все пак в оставащото време до 16 юли някой да прояви интерес. Никой от 5-членния състав на Управителния съвет клуба не е пожелал да бъде президент.

Веселин Велев увери, че никой от спонсорите към момента не се е оттеглил от клуба, включително хората от УС. „Първото нещо, което трябваше да се направи, е да се избере президент, който да преговаря със спонсорите. Ние през годините запазихме тези спонсори и добавихме нови. Финансовият въпрос е на второ място. Последните години за мен бяха много емоционални, с всички победи и загуби. Ангажиментите и трудностите се забравят, когато се види вълнението на публиката“, сподели Велев.

Феновете обаче едва ли ще видят любимците си наесен в зала „Добротица“. Договорите на голяма част от отбора са изтекли, както и на треньора Мирослав Живков и повечето си търсят отбори. Жулиен Георгиев например ще облече фланелката на Монтана. Само три момчета – Николай Тодоров, Светльо Арнаудов и Живодар Иванов, са собственост на клуба и засега остават.

На въпрос какви са отношенията на клуба с общината, Велев посочи: „Имало е проблеми, но в крайна сметка такива проблеми със спонсори имат всички отбори. Това е частен клуб, никой не е задължен да финансира частната дейност, каквато и да е тя. Да, ние през годините сме били пример как могат да се привлекат средства и на един лев, даден от общината, ние сме успявали да привлечем 5-6-10 лева. В крайна сметка не бива да казваме, че причината за сегашното състояние е в спонсорите. Причина да съществува отборът е в спонсорите.“

Снимка: Момчил Тодоров

c