Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Млада жена от Добрич се бори за живота си, спешно трябва трансплантация

Станина Димова е на 28 години от Добрич и спешно се нуждае от помощ, за да живее. Бъбречна трансплантация е последният й шанс за оцелее. Предстои да се направят изследвания, които да покажат дали по-малкият й брат или баща й могат да станат нейни донори. Но семейството й не разполага със сумата, която ще е нужна за донорската операция.

Младата жена е завършила Румънска филология във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Работи дистанционно към софийска фирма.

„През 2016 г. бях диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност, което напълно промени живота ми. Въпреки усилията, които положиха лекарите в България, болестта прогресира и се нуждая от спешна бъбречна трансплантация“, споделя Станина.

В турска клиника са готови да й помогнат и да й дадат втори шанс за живот. За съжаление цената на операцията е непосилно висока за нея и семейството й.

Предстои да се проведат изследвания на брат й и баща й, за да се прецени дали са съвместими като донори. .

Сумата, която е необходима за трансплантацията, е голяма, а времето за набирането й е кратко. Затова всеки, който желае да помогнете, може да го направи на откритата банкова сметка. Или да се включи в онлайн базара в помощ на Станина. Той е организиран на страницата във фейсбук „Да протегнем на Алекс ръка“ и групата Да протегнем на Алекс ръка-(група), където всеки може да дари вещ за онлайн търг в помощ на младата жена.

Ако желаете и имате възможност да помогнете може да дарите средства по банковата сметка, разкрита на името на Станина Димова.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Станина Господинова Димова

клон ПИБ гр. Добрич

IBAN: BG48 FINV 9150 2017 5307 80

BIC: FINVBGSF

c