Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Георги Стратиев отново е директор на Областното пътно управление в Добрич

Областното пътно управление в Добрич има нов-стар директор – това е Георги Стратиев. За Про Нюз Добрич той заяви, че е на поста от 11 юни, със заповед от управлението на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Стратиев напусна поста си през февруари т.г. От АПИ тогава отговориха на запитване на медията, че считано от 8 февруари 2021 г. по взаимно съгласие са прекратени служебните правоотношения на директора на Областно пътно управление – Добрич Георги Стратиев. Временно изпълняващ длъжността бе инж. Михаил Петров.

Георги Стратиев стана директор на Пътното през 2014 година. През последните 4 месеца се е занимавал с дейност, свързана с пътното поддържане извън системата на АПИ.

Както вече съобщихме, днес той проведе среща с Областния управител Васил Карапанчев и двамата му заместници по повод на текущи ремонти на пътната инфраструктура в областта.

Карапанчев постави въпроса с тежкото състояние на част от второкласния път II-29, водещ до ГКПП Кардам. Георги Стратиев е уверил областния управител, че силно компрометираният участък с дължина 7,7 км ще бъде напълно рехабилитиран до края на септември. Днес се започва с фрезоване, като е предвидено изграждане на нов водосток, ремонт на моста в участъка, полагане на нови асфалтови пластове, нови ограничителни системи, нови знаци и др.,

В същото време утре жителите на Кардам ще протестират заради забавения ремонт. Те настояват да бъдат ремонтирани и двете отсечки, които са главни улици на Ген. Тошево и с. Кардам и представляват част от републиканския път. Те обаче не са включени в проекта.

Двата участъка в момента няма как да бъдат включени в дейностите, тъй като по принцип трябва да се извърши ново проектиране, поясни Георги Стратиев.

c