Водещи новини - дясно Образование Общество

Празнично събитие в Колеж-Добрич по повод 50 години ШУ „Еп. К. Преславски”

Празнично събитие ще се проведе утре в двора на Колеж-Добрич, съобщават от учебното заведение. С него ще бъдат чествани 50-годишния юбилей на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. По повод годишнината в университета на 21 май се състоя церемония за промоция на абсолвентите на випуск 2020. Събитието ще се пренесе утре в Колеж-Добрич.

В промоцията ще участват абсолвентите информатици, педагози и специалисти в областта на растителната защита. Над 70 млади специалисти випуск 2020 с  висше образование, образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър“, както и завършили над 50 магистри в съответното професионално направление са преминали успешно своето обучение в Колеж-Добрич към Шуменския университет .

От Колежа им пожелават успешна реализация, здраве, да продължат по пътя на личностното си развитие и усъвършенстване, да бъдат достойни възпитаници на Шуменския университет.

На тържествената церемония абсолвентите ще бъдат приветствани от ректора на ШУ „Епископ Константин Преславски” проф. д.и.н. Георги Колев и проф. д.м.н. Николай Янков – директор на Колеж-Добрич.

В колежа се обучават над 350 студенти в специалностите Информатика и информационни технологии, Начална училищна педагогика и информационни технологии, Начална училищна педагогика и чужд език, Предучилищна педагогика и чужд език, Растителна защита и студентите от съответните магистърски програми.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *