Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Закупуват е-дневници за детските градини в област Добрич

Предстои да бъдат закупени електронни дневници за детските градини на територията на област Добрич, които все още не са интегрирали такива като част от работата си.

Одобрени са допълнителни средства в размер на 1 890 605 лева по бюджетите на общините за 2021 г., предназначени за целево финансиране на национални програми за развитие на образованието, съобщиха от МОН.

1 319 304 лева от одобрената сума, е предвидена за Националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“. Средствата ще се използват за закупуване на електронни дневници за близо 1400 детски градини в цялата страна. Дневниците ще бъдат достъпни през стандартните браузъри и през мобилни устройства и ще имат модул за родители. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на различни видове административна статистика и документация, което ще повиши качеството на административните процеси в градината.

562 901 лева са отпуснати по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, с които ще бъдат изградени и оборудвани площадки за пътна безопасност в детски градини и училища.

8 400 лева са одобрени по Национална програма „Мотивирани учители“ за увеличение на основната работна заплата с 500 лева на месец и покриване на транспортни разходи на учители, които работят в региони с недостиг на педагогически персонал.

c