Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В кома е 3-годишно момченце, пострадало при зверската катастрофа в Добрич

С тежка мозъчна контузия и в кома е 3-годишното момченце, което пострада при страшна катастрофа на кръстовището на кръстовището на улица „Христо Ботев“ и бул. „Русия“ в Добрич.

Детето е със счупен череп и счупена кост навътре към мозъка, която е оперирана днес.

Детето е настанено в отделението по анестезия и интензивно лечение и е с опасност за живота, споделиха пред Про Нюз Добрич медици. Те се надяват прогнозата да е добра, но състоянието на момченцето е тежко.
Свидетели разказаха пред Про Нюз Добрич, че Ауди е преминало на червен светофар. Фолксвагенът, в който пътувало семейството, пресякъл на зелено, но другата кола го блъснала и той се завъртял на 360 градуса. 3-годишното детенце се оказало под колата.

Първоначално се твърдеше, че зад волана на Аудито е била жена. Свидетели обаче казаха, че колата е с десен волан и е управлявана от мъж, а жената е седяла до него.

3-годишно дете е с опасност за живота след зверска катастрофа в Добрич
Наложило се тя да бъде вдигната, за да се извади детето, докато пристигне линейката.

„Беше кошмар“, коментират очевидци.

Бащата се опитвал сам да вдигне колата, под която било детето. След като свидетелка се развикала, се притекли и други хора, които да му помогнат. Извадили детето. „Гледката беше шокираща. То миличкото се мъчеше да диша едва едва, когато го изкараха изпод колата. Виждаше се мозъкът на детенцето“, разказа очевидка.

Пострадали при катастрофата са другото дете на семейството. То е на 9 години и е настанено в отделението по ортопедия на МБАЛ. Ранена е и майката.

Двамата шофьори са тествани за алкохол и наркотици, резултатите им са отрицателни.

c