Водещи новини - дясно Образование

Лазаровден и Цветница пресъздадоха деца от Стожер и Добрич чрез видео връзка

Лазаровден и Цветница пресъздадоха децата от I група „Мики Маус“ на детска градина „Здравец“ в с. Стожер с учители Илияна Николова и Мирела Райнова и малчуганите от II А група “Звездичка“ на детска градина №10 “Слънчице“ в Добрич с педагози Маринела Василева и Гергана Колева. Те представиха красивите празници заедно благодарение на видео връзка.  

Облечени в носии, с венци на цветя децата от двете групи се поздравиха с лазарски песни и отправиха своите пожелания за здраве, щастие и късмет през годината.

Малчуганите от група“ Мики Маус“ поздравиха своите приятели с песен и танц на песента „Лъленце се люлее“, а след това лазарките танцуваха и пожелаха на всички от детска градина „ Слънциче“ да са здрави и благословени.

Децата от група „ Звездичка“ пожелаха здраве и щастие на  всички от детска градина „Здравец“. Те изпълниха песните „Ой, Лазаре“ и „Лаленце се люлее“. Поздравиха своите приятели от с. Стожер със стихотворенията „Малка Цвета“ от Ангелина Жекова и „Лазарица“ от Юлия Гецова. Изпълниха отворено хоро на песента „И имай коня, Лазаре“.

Двете групи се разделиха с пожелания за хубави и светли празници и с обещание за нова среща скоро.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *