Водещи новини Общество

Запълват дупките по пътя Ген. Тошево-Кардам, предстои истинският ремонт

Започна изкърпването на пътя Генерал Тошево-Кардам с чакъл, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на крайграничното село Георги Събев.

В резултат на подадени жалби заради дупките по пътя, от Агенция „Пътна инфраструктура“ са изпратили техника, която само да ги запълни с чакъл, за да издържат до идната седмица, когато започва същинският ремонт.

В понеделник се очаква фрезоващата машина, която да премахне компрометираните участъци и да започне истинският ремонт на пътя, който е заплануван, посочи кметът.

Припомняме, че от АПИ съобщиха за Про Нюз Добрич, че започна ремонт на общо 7,7 км от второкласния път II-29 Генерал Тошево – ГКПП Кардам. Ремонтните работи обхващат участъците от Генерал Тошево до Кардам /с дължина 5,7 км/ и между Йовково и ГКПП „Кардам“ /с дължина близо 2 км/. Ремонтните дейности започнаха на 1 април с подготовка и разчистване на крайпътната растителност в отсечката между Генерал Тошево и Кардам.

Ремонтът включва усилване на пътното основа, където е необходимо, полагане на нова асфалтобетонова настилка, подобряване на отводняването, хоризонтална маркировка, нови ограничителни системи и пътни знаци. Ще бъде ремонтиран и  жп надлез в участъка Генерал Тошево – Кардам.

Строителните дейности ще се извършват на малки участъци от 50 метра, като трафикът ще преминава в лентата, в която не се работи, и ще се регулира със светофарна уредба и сигналисти. Предвижда се те да завършат до края на октомври т.г.

Пътят от границата до Генерал Тошево не е ремонтиран от 2003 г. 11 години са били извършени кърпежи. Шофьори редовно пукат гуми. Дори румънците се предупреждават едни други, че пътят след преминаването на границата е в окаяно състояние.

Живеещи в село Кардам обаче алармираха, че ремонтът изключва участък от около 5 километра, които са на територията на населеното място. Те обаче ни изпратиха снимки, от които става ясно какво е състоянието на пътя там – осеян с огромни дупки, асфалтовото покритие е в ужасно състояние. Те недоумяват защо ремонтът изключва този участък, като през него преминават всички влизащи в страната ни превозни средства.

Готови са на протестни действия, дори с блокиране на пътя, ако поне най-големите дупки в този участък не бъдат асфалтирани.

Пътят ГКПП Кардам – Генерал Тошево – Добрич – Варна е основният, по който преминават леките автомобили, които влизат в страната ни от Румъния и се отправят към българското Черноморие. По него преминават и товарните автомобили, които отиват към пристанището във Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *