Култура Общество

Опак свят: Жени поемат управлението на общината в Добрич, в комедията на Стефан Спасов

Първи две представления на добричките театрали след края на десетдневния локдаун – на комедията “Женско царство” (от Ст. Л. Костов), на 7 и 16 април.

В две поредни седмици, от Драматичен театър “Йордан Йовков” канят почитателите на театралното изкуство от 19.00 часа в камерна зала на културната институция в Добрич, при 30% запълненост на залата.

Преди началото на действието в тази пиеса един своенравен Бог е взел странно решение – мъжете да загубят своята сила и да я предадат на жените, т.е. мъжете изцяло да поемат домакинската работа, отглеждането на децата, а жените да станат глави на семейства и да поемат управлението на общината…

Ролите са обърнати – мъжете са слабия пол – те се оплакват, хленчат и са обект на сексуален тормоз, а жените пият, бият, ухажват агресивно и злоупотребяват с властта… Опак свят, който може и да помогне на двата пола да се поучат от грешките си, а може и да не помогне… Не намирам друг скрит смисъл или по-дълбоки послания, а може би не съм достатъчно проникновен да ги видя.

За мен тук става въпрос за забавление. Другият важен въпрос е мярката, качеството и изобрететалността в това забавление…

Стефан Спасов

Режисьор на постановката е добре познатият на добричлии Стефан Спасов, а в ролите ще се превъплатят Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Филип Янев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе и Валентин Георгиев.

За информация и билети :

  • Билетен център на ДТ”Йордан Йовков” – гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/
  • тел: 058/ 605 573
  • фейсбук: ДТ “Йордан Йовков” – Добрич
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *