Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Открити са разменените трупове, близките им ги погребват в Добрич и Балчик

В Балчик днес е ексхумиран трупът на 72-годишният Исмаил Хюсеин от Добрич. Възрастният мъж беше погребан там погрешка, след като трупът му беше разменен с този на друг починал от Covid-19 в болницата в Добрич .

Както Про Нюз Добрич първи съобщи, вчера, след като погребал баща си в гробището в Добрич Метин Исмаил разбрал, че всъщност трупът е на друг човек, а този на баща му е в неизвестност.

След проведеното разследване е установено къде е трупът на бащата.

Получих пълна подкрепа от полиция и прокуратура, обясни пред Про Нюз Добрич Метин Исмаил.

Снощи в 1,15 ч. окръжният прокурор Радослав Бухчев е дал разрешение да се отвори гробът в Балчик, да се ексхумира трупът и след разпознаване близките да го получат.

Издадено е разпореждане по наредбата за гробищните паркове за изравяне и пренасяне до Добрич на трупа. Уведомена е Регионалната здравна инспекция, изпратено е разпореждане на кмета на Община Балчик, със съответните указания за организация за изравянето при спазване на епидемиологичните мерки. Другият труп е в моргата, нещата са уредени и решени, съобщи по-рано за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

„Другият човек е от Балчик. Току що бяхме заедно с децата му, които са били любезни и без да знаят са погребали моя баща. Момчетата са благодарни, че съм извадил цялата тази ситуация налице.

Днес беше изваден трупът и ми разрешиха да потвърдя, че е на баща ми. Пътувам към Добрич, за да го погребем и да забравим това, което се случи“, разказа Метин.  

c