Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Заради Covid-19: Сгрешен труп беше погребан и изровен в Добрич, син издирва тялото на баща си

Семейство от Добрич преживя ужаса да погребе чужд човек, да го изрови и да не знае къде е трупът на техния близък

Семейството на  Метин Исмаил от Добрич днес преживя невиждан ужас. 72-годишният му баща Исмаил Ахмед Хюсеин преди няколко дни постъпил в болницата.

„Баща ми от десет години е с един неработещ бъбрек и седем кисти. Казаха, че е починал през нощта на 28 март от ковид“, разказа пред Про Нюз Добрич синът. Наел траурна агенция за погребението.

"Тъй като близки на починали от коронавирус не се допускат до труповете, а те се предават в затворени ковчези, помолих лично ходжата като отиде в моргата да заснеме трупа на баща ми. Когато пристигнаха в гробището, свалихме ковчега и започнахме да заравяме. Когато заровихме, се сетих да попитам ходжата дали е направил снимка на баща ми. Той ми показа снимка, човекът на която абсолютно не е баща ми. Вече бяхме погребали трупа. Веднага се свързахме с болницата и с траурната агенция. Всички си прехвърляха топката. Никой не казва къде е баща ми. Отново изровихме трупа. Сложихме го в катафалката и го върнахме обратно в моргата на болницата“, разказа пред Про Нюз Добрич Метин.

Твърди, че до момента няма информация на кого е трупът.

„Върху него беше останала залепена бележката на баща ми – един хвърчащ лист с данните на баща ми върху труп, който не е наш“, добави той.

Мъжът все още не знае къде е тялото на баща му и дори не е сигурен, че възрастният човек е мъртъв.

„Безследно изчезнал е моят труп. Днес цял ден се занимавам с чужд труп. Дори не съм сигурен, че в момента баща ми не е жив в интензивното отделение“, обяснява той.

Няма информация досега да е имало подобно объркване. Но по информация от траурни агенции през последните дни е имало много случаи на починали от ковид.

Про Нюз Добрич търси становището по случая и на институциите.

Известени са всички институции, имащи отношение към случая и докато не приключи проверката не е редно да се правят коментари, съобщиха от Областния координационен щаб.

c