Водещи новини - дясно Общество

Държавата подкрепя проекти за 2,5 млн. лв. в квартали на Добрич

Нови детски и спортни площадки с модерни и сигурни съоръжения, по-красиви междублокови пространства с нови паркоместа и ремонтирани квартални улици и тротоари се предвижда да се появят на шест възлови места в Добрич, съобщи на профила си във фейсбук министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Държавата ще подкрепи облагородяването на квартали в Добрич. С инвестиция от 2,5 млн. лв. ще се подобри средата за 4000 души в града.

Изграждането на новите обекти се очаква да започне до края на годината. Предвижда се те да са на шест възлови места в Добрич:

Ул. “Хан Аспарух”,

Ул. “Димитър Списаревски”,

ул. “Йордан Йовков” на кръстовището с ул. “Цар Самуил”;

Ул. “Цар Освободител” с ул. “Орфей”;

Ул. “Емона” с ул. “Боряна”;

Ул. “Ясна поляна” с ул. “Димитър Ковачев”.

Днес министърът, заедно с кмета Йордан Йорданов, са разгледали проектите и разговаряли с жители от блоковете и кварталите.

Всички са на мнение, че реновирането е наложително, защото част от инфраструктурата вече е амортизирана, посочва Д. Сачева.

Related Posts

  1. Лъчезар Лазаров says:

    Кмете,какво стана с ул”Хан Тервел” и ул.”Свещеник Павел Атанасов ” преди две години обеща и нищо.

  2. Диана Славова says:

    А онова празно пространство, зад паметник Добротица (Дружба 1), то дали ще прподължи да служи за отглеждане на змии, лисици и всякаква флора и фауна? А паметника ще го направим стоянка на наркомани и пласьори?
    Толкова неглижиран паментик няма в Добрич, не се грижат за него, скоро може и да го разрушат посетителите, бутилки, спринцовки, там електорат няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *