Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Големи дупки в Добрич късат гуми, Общината купува машина за изкърпване

Шофьор от Добрич подаде сигнал до Про Нюз Добрич за огромна дупка в района на завод „Савимекс“.

Докато карал по улицата по обяд вчера, пропаднал в дупката, която по никакъв начин не е обозначена. Резултатът – скъсана туби и надрана джанта на автомобила - БМВ от 2008 г.

За трета поредна година Бирол Хюсеин къса гума по улиците на Добрич, каза той. Миналата година това му струвало 150 лева за нова гума и 600 лева за пребоядисване на джантите.

Отказал се е да води дело, заради дългата и скъпа процедура. Защо плащам 260 лева данък на Общината, а освен това всяка година карането по улиците на града ми струва още няколко стотин лева, пита Бирол. Про Нюз Добрич се обърна с въпрос към Община Добрич за това кога ще бъдат изкърпени както въпросната дупка, така и тези в кварталите "Строител" и "Балик-Йовково".

"Община Добрич има сключен договор за поддържане на уличната мрежа с фирма изпълнител. Освен това, е заложила в Програмата за капиталови разходи за тази година закупуване на малка асфалтополагаща машина, с която да започне поетапно изкърпване на уличната мрежа, включително и ремонт на тротоарната настилка. Посочените от Вас участъци и други компрометирани,  ще бъдат ремонтирани при подходящи атмосферни условия", съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.  

c