Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Деница Сачева: До 2022 г. 22,5 млн. лв. ще влязат в сектор “Пчеларство”

Пчеларството е изключително важен сектор. Само през 2020г. пчеларите в област Добрич получиха близо два милиона лева, а до 2022г. за цялата страна са предвидени значителни инвестиции – 22,5 млн. лева. Половината от парите ще бъдат от националния бюджет, а другата половина ще бъдат от европейския фонд за гарантиране на земеделието. Това обяви днес пред журналисти водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Добрич Деница Сачева по време на посещението си на пазара “Пчеломания”, организиран от Добричкия панаир.

Събитието се провежда за 18-и път в Добрич, но тази година като пазар на открито. При спазване на всички противоепидемични мерки, на тазгодишния форум участват 30 търговци от страната, които предлагат разнообразни пчелни продукти, пчеларски инвентар, производство и преработващо пчеларско оборудване, восъчни основи. От името на кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС водачът Деница Сачева подари на участниците в “Пчеломания” 230 медоносни дръвчета. След това, заедно с кандидатите Иван Иванов, Красимир Николов, Живко Желязков и Зорница Михайлова, разгледаха стоките по щандовете и разговаряха с участниците.

Ние кандидатствахме по проекта “Запази ме” и сме много доволни, обясни изпълнителният директор на Добрички панаир Звезделина Иванова. Тя добави, че след провеждането на пазара вече има възможност да кандидатстват по мярката 60/40 за запазване на работните места в панаира.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *