Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Антония Каменова - от Добрич до Перу и Япония в търсене на себе си

Ако Антония Каменова ви каже, че идеалната за човешкото тяло вибрационна честота е 432 херца, повярвайте й! Не защото тя го е открила, а защото, ако не беше така, вече щеше да е разбрала. Дори не знаех, че има такъв човек в Добрич, обиколил голяма част от енергийните места по света, изучавал йога и древни практики, за които чувам за пръв път. Виетнам, Камбоджа, Непал, Перу, Тибет, Япония, Египет,  Индия – са само част от пътуванията на Антония. Пътувания в търсене на отговори.

От медитация в египетска гробница и лежане в саркофаг през индийски ашрам и мантриране с японски монаси, практикуващи древни ритуали,  до церемонии, водени от шамани в Перу. Минала през вегетарианство, веганство, суровоядство и праноядство. Изучавала е много философски течения и древни практики, самата тя е мастер във владеенето на древноегипетска лечебна система Сейким и повишаването на вибрациите на тялото с купи от кварцов кристал. Няма по-подходящ човек, на който да задам въпросите, които ме вълнуват и минавам директно на най-важния, според мен.

Е, Тони, след толкова обикаляне в търсене на отговори какво научи?

Научих най-важното за мен  – каква е мисията на моя живот.

И каква е тя?

Да помагам на хората. Колкото и тривиално да звучи – това е моето призвание. Годините ми търсене, учене, практикуване и трупане на духовен опит  ми дават възможността да помагам на хората, създавайки комплекс от практики чрез елементи на дишане, визуализация, медитация, релаксация, заземяване, развитие на интуиция и телепатията. Сега съм на етап, в който мога всичко научено да предам на другите и така чрез моя опит те да преоткрият собствения си свят.

Винаги ли си била човек, за който духовния път и израстване е най-важен?

Мисля, че винаги съм била такава. От малка усещах и виждах неща, които тогава не можех да определя какви са. Сега знам, че това което съм виждала и усещала е енергията около нас.  По-късно животът ме срещна с правилните хора, които ме водиха по пътя, защото ние живеем в огледален свят и срещаме онези хора, които са ни необходими, за да открием себе си.

Била си на почти всички места, свързани с духовността и за които се казва, че са енергийни. Къде за теб беше най-силното изживяване?

Много съм обикаляла наистина, но не като турист, а като пътешественик и търсач. Била съм на почти всички енергийни места по света. Медитирала съм в египетска пирамида, живяла съм в Япония с хора, откъснати от цивилизацията, отдадени на древни монашески практики, била съм в индийски ашрам, където изучавах една от най-древните науки Аюрведа ,била съм в Тибет и Непал, но най-силното за мен изживяване беше в Перу. Бяхме една група от няколко човека, която се подложи на древни церемонии за отработване на женската и мъжката енергия. С помощта на шаманите преминахме през едно изживяване, което не може да се сравни с нищо, което бях изпитвала до тогава. Върнах се назад в предишни мои прераждания, събудих много свои подтиснати спомени и получих много отговори, които промениха живота ми. 

Разкажи ми за кварцовите купи и как техния звук лекува?

Това е звукотерапия, която включва купи, гонгове, камертони и цимбели.  Човешкото тяло и всеки орган в него вибрира на определена честота. Вселенската вибрация, наречената още божествена, е 432 херца. Всяка от купите е настроена на тази честота. Минавайки със звука от нея над човешкото тяло, като със скенер, аз усещам по промяната във вибрацията какъв е проблемът. Целта на звука от купите е да събуди и да върне правилния баланс на болното място. Моите терапии не включват само купи. Те са комплекс от йога, дишане, медитация, работа с кристали,  изчистване на натрупана лоша енергия, развиване на интуицитя, работа с чакрите, за да се хармонизират духа и тялото. Всичко, което практикувам и с което мога да помагам е на сайта ми integralniterapii.com.

Приложими ли са всички тези древни практики в сървемието ни?

Донякъде. Ние трябва да се запознаваме с тях, да ги изучаваме, да вземем най-доброто и да ги направим приложими във всекидневието ни. Защото начинът ни на живот и ангажиментите, които имаме към семейството и работата, не ни позволяват да се оттеглим някъде в отшелничество и да се отдадем на практикуването им. И ако можем да извлечем най-доброто от древността и да го приложим в съвременния свят ще е най-ценно за нас. Това се опитвам да правя и аз.

Трябва ли да живеем в ашрам, да имаме гуру или друг духовен водач, за да открием себе си?

Всеки трябва да търси сам и по свои пътища. Много често, тези гуру четат древни книги и интерпретират прочетеното по свой начин и дори отричат, казаното от други. Сега всеки знае, чете и се интересува, но и много се преекспонира и някои хора, изпаднаха в своеобразна криза на духовността.  Объркахме се в морето от духовни практики, лечебни системи и философии, кое е правилно, кое е духовно и кое не, и в това търсене загубваме пътя си.  Смятам, че ние преди всичко трябва да се обръщаме към себе си, да се опитваме да намерим това, което всъщност сме търсили, слизайки на земята. В повечето случаи се оставяме някой да ни каже как да постъпваме и в какво да вярваме, така губим собствения си център и вярата в себе си. Затова човек трябва да е отворен към всичко, да не се закотвя на едно място, а да събаря стените на собствените си ограничения, за да може да види какво има отвъд тях, но да търси истината и баланса вътре в себе си.

Какво според теб е корона вирусът?

Той е вирус в нашата операционна система. Защото сме позволили да приемем изключително много информация без да я подбираме и филтрираме. Така стана и с многото пътувания, в което няма нищо лошо, но ние ги превърнахме в панаир на суетата, чиято единствена цел е демонстрация. Важно е да ни видят къде сме били, а не какво сме видели. И сега при някои от моите терапии с различни хора, те ми споделят, че въпреки материалното благосъстояние, чувстват огромна празнина вътре в себе си и все нещо не им достига. Мисля, че вирусът ни се изпраща, като ситуация, за да можем да преосмислим приоритетите си. Трябва да се опитаме да погребем суетата, намеренията, желанията, стремежа на всяка цена да изпъкнем и да сме на фокус и събудим истинската духовност, която ще обърне сетивата ни навътре към нас, за да можем да се преоткрием и да не търсим външни заместители. Ако човек е в синхрон със себе си и Вселената той няма да има нужда от тях

Ти постигнала ли си този синхрон?

До голяма степен. Смело мога да кажа, че материалното вече не ме интересува. Давам си сметка, че всичко това е преходно и нетрайно.

А какво е това непреходно, което би изпълнило човек отвътре и би му дало усещането за завършеност и радост от живота?

Ако човек осъзнае, че първо трябва да започне да обича себе си, да се вглежда в хората, които среща, за да може по-добре да се разбере и усети, той много по-лесно ще обикне и другите. Затова мисля, че любовта, но не физичекста, а онази безусловнта, която идва от Източника и от която ние сме родени, е тази която ни кара да се чувстваме пълни и завършени. Ако можем да я намерим и чрез нея да приобщим и другите, животът ни ще се промени и ще стане много по-хубав. Човек е част от Вселената и самият той е една Вселена и всичко, което му е необходимо е вътре в него.

Диана СТЕФАНОВА

c