Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пристигнаха предпазните средства за 376-те СИК в област Добрич

Започна раздаване на доставената пратка с поръчаните предпазни средства за 376-те секциионни избирателни комисии на територията на област Добрич за предстоящите парламентарни избори на 04.04.21 г.

Пратката от Министерство на здравеопазването, включваща лични предпазни средства и дезинфектанти за гарантиране на изборния процес е била доставена в Областна администрация Добрич, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Съгласно Хронограмата на Централна избирателна комисия, указанията по Здравния протокол на Министерство на здравеопазването и ангажимента на Областна администрация Добрич по организацията за провеждането на парламентарните избори, Румен Русев – ВрИД областен управител на област Добрич изготви график, по който започна предоставяне на лични предпазни средства и дезинфектанти на общините.

Днес ръкавици, маски, дезинфектанти за подове и повърхности и за ръце, са били разпределени за Община град Добрич, които имат ангажимент за деня на вота, които от своя страна - да ги предоставят на секционните избирателни комисии. Заедно с личните предпазни средства и дезинфектантите общините получават и печатите за секционните избирателни комисии и за подвижни секционни избирателни комисии, както и кутии за поставяне на отрязъците на бюлетините и листи с кандидатите за народни представители.

Общо в област Добрич за изборите за народни представители на 04.04.21 г. ще има 376 секционни избирателни комисии /СИК/. По общини броят на СИК е следният:

  • Община град Добрич – 129
  • Община Добричка – 67
  • Община Генерал Тошево – 47
  • Община Балчик – 37
  • Община Тервел – 32
  • Община Каварна – 31
  • Община Крушари – 17
  • Община Шабла – 16

Допълнително ще бъдат образувани подвижни секционни избирателни комисии на териториите на общините при заявени желаещи лица с трайни увреждания да упражнят правото си на вот, както и от граждани, поставени под карантина.

c