Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Група за малки балеринки сформира формация My Dance в Добрич

Група за малки балеринки – деца под 6-годишна възраст, сформира за първи път балетна формация “My Dance” в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят и хореограф на формацията Пламена Петрова.  Групата стартира на 19 март. Занятията на бъдещите балеринки на „Мy Dance” ще се провеждат три пъти в седмицата – петък /18:30/, събота/17:15/, неделя/17:15/ в комплекс  „Билла“, ет.2 /ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 42.

Балетна формация “My Dance” е създадена към Сдружение с нестопанска цел „За децата на Добрич“ през 2010 година. Тя става член на Българската мажоретна асоциация през 2014 г., а през 2019 г. създава Шоу денс асоциация.

В “My Dance” се обучават деца на възраст от 6 до 18 години, разделени в четири възрастови групи. В дейността се включват изучаване на различни стилове танци /съвременни, характерни, класически, мажоретни, гимнастика/. Освен ръководител и хореограф на формацията Пламена Петрова е и съдия в няколко танцови дисциплини – International Association of Majorette-SPORT. Носител е на 11 награди за хореография, награда за професионална работа с деца в областта на танците, медали за отлична работа като съдия, медал за най-млад треньор през 2015, десетки медали от танцови състезания в периода 2006-2016 година.

Балетна формация “My Dance” e четирикратен европейски шампион в 8 танцови категории в European Championship of Majorette – SPORT & European Cup – IAM , Сегед, Унгария – 2015, Шиофок, Унгария – 2016, Албена, България – 2017, Опатия, Хърватия – 2018. Носител е на награди от национални и международни конкурси и състезания за танци – Бургас, Шумен, Русе, София, Варна, Албена, Лутраки /Гърция/. „My Dance” има над 100 купи за първо, второ и трето място в групови изпълнения и десетки медали за челни места в индивидуални изпълнения.

През 2020 година момичетата успешно се включиха в четири онлайн конкурса. От тях спечелиха над 20 първи, втори и трети места в индивидуални и групови изпълнения.

За 2021 година плановете на формацията са отново участия в онлайн конкурси. Ако са възможни състезанията на живо момичетата с голямо удоволствие ще се явят и там. Танцовият спектакъл „Хари Потър и философския камък“ също е на преден план и се надяваме да се проведе тази пролет, сподели Пламена Петрова. Тя припомни, че бе отменен миналата година поради обявената извънредна обстановка. През лятото се планира организиране на танцов лагер за децата.

c