Водещи новини - дясно Здраве Култура Общество Развлечение Спорт

Група за малки балеринки сформира формация My Dance в Добрич

Група за малки балеринки – деца под 6-годишна възраст, сформира за първи път балетна формация “My Dance” в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят и хореограф на формацията Пламена Петрова.  Групата стартира на 19 март. Занятията на бъдещите балеринки на „Мy Dance” ще се провеждат три пъти в седмицата – петък /18:30/, събота/17:15/, неделя/17:15/ в комплекс  „Билла“, ет.2 /ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 42.

Балетна формация “My Dance” е създадена към Сдружение с нестопанска цел „За децата на Добрич“ през 2010 година. Тя става член на Българската мажоретна асоциация през 2014 г., а през 2019 г. създава Шоу денс асоциация.

В “My Dance” се обучават деца на възраст от 6 до 18 години, разделени в четири възрастови групи. В дейността се включват изучаване на различни стилове танци /съвременни, характерни, класически, мажоретни, гимнастика/. Освен ръководител и хореограф на формацията Пламена Петрова е и съдия в няколко танцови дисциплини – International Association of Majorette-SPORT. Носител е на 11 награди за хореография, награда за професионална работа с деца в областта на танците, медали за отлична работа като съдия, медал за най-млад треньор през 2015, десетки медали от танцови състезания в периода 2006-2016 година.

Балетна формация “My Dance” e четирикратен европейски шампион в 8 танцови категории в European Championship of Majorette – SPORT & European Cup – IAM , Сегед, Унгария – 2015, Шиофок, Унгария – 2016, Албена, България – 2017, Опатия, Хърватия – 2018. Носител е на награди от национални и международни конкурси и състезания за танци – Бургас, Шумен, Русе, София, Варна, Албена, Лутраки /Гърция/. „My Dance” има над 100 купи за първо, второ и трето място в групови изпълнения и десетки медали за челни места в индивидуални изпълнения.

През 2020 година момичетата успешно се включиха в четири онлайн конкурса. От тях спечелиха над 20 първи, втори и трети места в индивидуални и групови изпълнения.

За 2021 година плановете на формацията са отново участия в онлайн конкурси. Ако са възможни състезанията на живо момичетата с голямо удоволствие ще се явят и там. Танцовият спектакъл „Хари Потър и философския камък“ също е на преден план и се надяваме да се проведе тази пролет, сподели Пламена Петрова. Тя припомни, че бе отменен миналата година поради обявената извънредна обстановка. През лятото се планира организиране на танцов лагер за децата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *