Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На 8-ми март кандидатите от листата на ГЕРБ – СДС в Добрич подкрепиха труда на жените от дома в Българево

На 8-ми март кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ – СДС в Добрич подкрепиха нестандартна инициатива и уважиха труда на жените, настанени в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост край село Българево.

Повече от 15 години обитателките на Дома участват в  творчески работилници под ръководството на терапевт. Миналата година  чрез различни техники дамите са сътворили рисунки, станали основа на стилен християнски календар. По идея на каварненеца Атанас Димитров – АтаДим, чудните произведения се продават в храмовете на Каварна по 10 лева. Парите обаче не са за храна и битови условия, защото хората в ДПЛУИ не са нито гладни, нито жадни.

Средствата са за  закупуване на материали за следващите творби на авторките. А смисълът на начинанието е жените да усетят лично сладостта да отвоюваш със собствен труд необходимото за бъдещото творчество.  Преди два месеца на апела за благодеянието се отзовала депутатката от ГЕРБ Даниела Димитрова, но другите дарители били малцина. Миналата седмица кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ – СДС в Добрич решиха да откупят 40  календара и така да помогнат на жените да се почувстват като пълноценни хора.  

И днес, навръх празника на жената, четирима от кандидатите – Красимир Николов, Зорница Михайлова, Живко Желязков и Даниела Димитрова отидоха до Дома, за да засвидетелстват своето уважение към труда на домуващите художнички. На портала бъдещите народни избраници бяха посрещнати от директорката Зорница Белчева и терапевта Йорданка Михайлова. Много благодарим за жеста, каза госпожа Белчева. Обясни, че в дома има 120 потребители, а заведението няма никакъв финансов проблем.

Бюджетът ни е 1, 8 млн. лева, даже имаме финансов излишък, разказа  директорката. Терапевтът Йорданова сподели, че жените се вдъхновяват сами, а лечението чрез творчество дава изключително добри резултати. Домакините подариха на гостите множество изделия, изработени в творческите ателиета на дома в Българево.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c