Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Салса клуб „Десита” в Добрич – в нова зала и с нова група за начинаещи

В нова зала в Добрич провежда репетициите си Салса клуб „Десита”, съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят Десислава Тодорова. Тя се намира в сградата на бившата „Рила” в центъра на града, на третия етаж, над кантората на честния съдебен изпълнител Лучия Тасева.

В момента към клуба се сформира нова група за начинаещи, по думите на Тодорова към нея има голям интерес. Репетициите се провеждат от 19 часа в понеделник и четвъртък. За напредналите пък танците започват от 20 часа в същите дни.

Салса клуб „Десита” е създаден преди 13 години през април. „Надявам се да не ни затворят и да си направим една хубава годишнина”, сподели Десислава Тодорова. В момента школата има уроци и в Шумен. В клуба се усвояват стиловете салса и бачата. От скоро се изучава и стилът зук, който е нов за България, каза ръководителят. Тя обясни, че е бразилски, в него има много пластика, използва се капацитетът на цялото тяло, и той е партньорски.

Нашите танци са социални, което ги отличава от спортните. Ние трупаме умения и мъжът може да танцува с всяка една дама, а не само с конкретния партньор, обясни Десислава Тодорова. Всички танци в Салса клуб „Десита” се изпълняват по двойки, не са индивидуални.

Като цяло възрастовата група на моите ученици е много разнородна, те са от 15 до 60-годишни, с различни професии, сподели ръководителят на добричката школа. В клуба танцува и двойка англичани.

По думите на Тодорова учениците й посещават Салса клуб „Десита” не само, за да добиват танцови умения. „На първо място за мен, а навярно и за всички останали, е емоцията, която създава танцът. Хората се освобождават от напрежението, попадат в една нова, приятна среда. Завързват се приятелства”, разказа ръководителят на школата. Тя сподели, че учениците й се изявяват не само в залата, но и в тематични латино партита, които „Десита” организира по различни поводи. 

c