Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Пропада участък от ул. „Батовска“ в Добрич, Общината търси техническо решение

По ул. „Батовска“ в Добрич има пропадане, което се наблюдава още от средата на февруари, след проливните дъждове. В Общината са получени сигнали за проблема и е извършена проверка и видеозаснемане, каза на брифинг зам.-кметът по строителството инж. Пенчо Керванов.

Пропадането е в горната част на улицата, близо до ул. „Никола Петков“. „Ясно се вижда, че това е проблем, стоял назад в годините и неглижиран, тъй като е имало пропадане и преди десетина година“, посочи инж. Керванов.

Направено е заснемане на подземната инфраструктура. По ул. Батовска минават два основни колектора – битова и дъждовна канализация. Битовата не е компрометирана. На около метър от нея върви дъждовната, която е с диаметър ф 1000. От записа с камера се вижда как тръбата е смачкана.

В петък ще заседава комисия от специалисти, на които е предоставен записът. „Максимално бързо ще се изготви техническо решение, за да се подмени тази тръба - тя е с доста голям диаметър и ще има сериозна интервенция върху пътното платно“, подчерта зам.-кметът.

Улицата е много натоварена, по нея се движи и градски транспорт, тя води към големите магазини към пътя за Албена. По думите на инж. Керванов, трябва максимално бързо да се извърши ремонт, който няма да е елементарен.

В момента пътят е проходим, проблем би могло да стане при движение с по-голяма скорост в лентата. По принцип в този участък движението е с ограничена скорост, а и от Общината ще се опитат по някакъв начин да маркират мястото. Тръбата трябва да се замени с нова и да се възстанови пътната настилка. Пропадналият участък е около 3 метра дълъг, с дълбочина 25-30 см.

„Лошото е, че дъждовната вода в момента се оттича някъде и не се знае в кой друг участък може да създаде каверна и настилката да пропадне“, посочи още инж. Керванов.

c