Култура Общество

Близо тон и половина отпадъци бяха събрани в парк „Дъбовете” край Добрич

Близо тон и половина отпадъци бяха събрани при акция, която се проведе в горски парк „Дъбовете” край Добрич, съобщават организаторите от Сдружение с нестопанска цел „Зеленият пламък”. Инициативата бе в събота, в нея се включиха доброволци и бе подкрепена от добричкия клон на „Уейст Солюшънс България” ЕООД /бившата FCC/ и Примекс – сервиз за гуми. Тя се осъществи благодарение на програмата Партньорство за красива и чиста България.

Събрани бяха близо 80 чувала по 120 литра и 30 чувала по 160 литра битови отпадъци, 150 автомобилни гуми, 20 чувала строителни отпадъци и черна техника, излязла от употреба. Ще се върнем отново за един пикник и малко полезна дейност съвсем скоро, обещават организаторите. Те благодарят за помощта на всички, които се включиха в акцията.

Провеждането на инициативата бе провокирано от сигнал на гражданин за силно замърсени зони в „Дъбовете”. Това бе третата акция в Добрич. При първите две – през 2020 година, бяха почистени междублоковите пространства в близост до училищата СУ ”Св. Климент Охридски” и ЧПГ „Леонардо да Винчи” и част от алеята на парк “Резиденция”. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *