Водещи новини - дясно Образование

СУ “Св. Климент Охридски“ в Добрич участва в състезанието Spelling Bee 2021

СУ „Св.Климент Охридски“ вече има двама участници в регионалния кръг на   единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, в което училището участва за поредна година.

Яна Вутова, 6а клас, се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02 в СУ“СВ.Климент Охридски“, гр. Добрич. Яна Вутова спелува правилно думата „highway“ и победи Mила Чевърганова, 7 клас, която остана втора. И двете ученички имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEEcause we need them”. В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *