Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Празнично настроение с красива външна украса за Баба Марта в Тервел

Свежестта на първомартенския празник вече се усеща в Тервел. Не само в топлите слънчеви лъчи, в яркостта на бялото и червеното в мартениците, но и в красивата външна украса, изработена с желание, труд и въображение.

Големият фонтан в центъра на добруджанския град е превърнат в царството на Баба Марта, децата, старите български Пижо и Пенда. Малкият фонтан е събрал мартенска гора и щъркели, светещи мартеници и щъркове има и пред общината. На центъра и в парка има мартенски пейки, споделя заместник-кметът Дияна Илиева.

За пореден път екипната работа на заместник-кметовете и много хора от общината, наред с всички останали задачи, създадоха красота и настроение. Отново много тервелчани със златни ръце и въображение направиха сами, с малко средства градската украса.

Царството на Баба Марта на големия фонтан е плод на идеите и работата на Добринка Цонева и Иванка Йорданова от детска градина „Здравец“ в Тервел. Те изработиха всички фигури и декори за сцената.

Ел обзавеждането на голямата сцена и светещите рингове имат за главен оформител Явор Нейков и помощници Недко Тодоров, Галин Иванов и Росен Димитров, Боян Бонев, Господин Господинов, Венко Стратиев, работници от звено „Чистота“.

Украсата на мартенските пирамидки за малкия фонтан направи Красимир Кръстев. Мартениците изработиха учители от детска градина №2, образователните медиатори Добринка Йорданова, Борислава Стоянова, Галина Апостолова, служители в общинска администрация Мариана Петкова, Ангелина Станкова, Ганка Иванова, Севдалина Колева.

Дръвчетата за сцената с Баба Марта изработи Иван Луков. Хубави мартенски украси направи и Марияна Янкова – учител по живопис и от Дома за стари хора в село Полк. Савово.

По този начин от Община Тервел казват:

Честита Баба Марта, уважаеми съграждани!

c