Водещи новини Политика

Неврологът д-р Николай Бекяров води листата на АБВ в Добрич

Д-р Николай Бекяров води листата на АБВ в Добрич. За регистрирането й в града дойдоха председателят на партията Румен Петков и доц. Атанас Мангъров, който оглавява листи в София и Варна.

„Листата е балансирана от членове на партията и гражданска квота. Съотношението е почти 50:50. Заложили сме на това тези кандидати да бъдат добре познати, разпознаваеми личности. Смятаме, че сме направили добър подбор. Показателно е, че в началото на листата сме поставили д-р Бекяров – фигура, която означава доста много за нашия град“, каза областният лидер на АБВ Милко Пенчев. Той съобщи, че в листата ще е също кметът на с. Българево Георги Янев, както и Момчил Сарандев от Шабла.

Д-р Николай Бекяров е трето поколение невролог. „Областта добре познава моята фамилия. Ние сме кореняци. Реших след дипломирането ми да остана в този град, да помагам, да работя тук. Имам близо 18 години трудов стаж – в болница, в извънболнична помощ. За мен е огромна чест, достойнство и авторитет, че бях поканен да оглавя листата на АБВ, за което изразявам сърдечни благодарности. Зная, че задачата няма да е никак лесна, но мисля, че партията е много стойностна, има сериозна подкрепа, много влиятелни фигури и смятам, че ще се справим, тъй като най-големият акцент в политиката към момента е провалът в здравеопазването. Този провал продължава и точно тук е основното мото и една от най-важните части от платформата на АБВ. Ще се борим за премахване на статуквото, съответно – демографската, икономическа и духовна криза, която е обхванала цяла България“, каза д-р Бекяров.

„Начело на листата стои лекар, който е убеден противник на т.нар. мерки. Във всяка листа в Добрич има лекари, но те са доста назад. Но той е начело и причината за това е отношението към тази пандемия, което той е проявявал от самото начало“, каза доц. Мангъров.

„За нас е много важно в тази кампания да постигнем три резултата – да покажем на хората, че здравето е първостепенен въпрос. Въпрос на медицински, научно обоснован подход, грижа на институциите и решителност в действията. Второ – местната общност да види себе си. Листата ни в Добрич е един много ярък знак за това, че залагаме на потенциала, на ресурса, на човешките качества. Този много красив наш край, който носи в себе си много история и самочувствие. Смятам, че сме показали уважение и почит към това самочувствие. Трето, за нас е много важно да стигнем до хората в тази особена ситуация. Особена, защото  тази кампания ще е много различна. От гледна точка на това, че няма да се допуснат по една или друга причина, събирания на много хора. Второ, това ще направи по-ограничен достъпа на партиите, които нямат голям финансов ресурс, до избирателите. И трето, ще бъде много сериозна пречка пред сблъсъка на политики. За съжаление, за политики през последните години не се говори“, каза Румен Петков.

Follow Me:

Related Posts

  1. РАДОСТИН МИРКОВ says:

    ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК,ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ДОБРУДЖАНЕЦ,А НЕ СПУСНАТ ПАРАШУТИСТ ОТ СОФИЯ,КАТО ПРИ ДРУГИТЕ ПАРТИИ.ПОДКРЕПА ЗА Д-Р.НИКОЛАЙ БЕКЯРОВ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *