Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Зам.-министърът на здравеопазването е на работна визита в Добрич

На работно посещение днес бе заместник-министър на здравеопазването доц. Евгени Григоров. От Областна администрация информираха, че повод за посещението му, е подготовката за нормалното и сигурно по отношение здравето на хората протичане на изборния процес на 04.04.2021 г.

 Заместник-министър доц. Евгени Григоров  се е срещнал с областния управител Красимир Кирилов и директора на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

На място, доц. Григоров е проверил условията за съхранение на ваксини срещу коронавирус, запознат е бил се с организацията, създадена от РЗИ по ваксинационния процес. Тримата са обсъдили мерките за гарантиране на провеждането на парламентарен вот на 04.04.2021 г. с оглед осигуряване на нормалното протичане на изборния процес при максимални гаранции за здравето на хората.

Д-р Св. Ангелова е информирала, че на територията на областта има разкрити ваксинационни кабинети във всички общини. „Съгласно доставките, които получаваме на ваксини, с оглед осигуряване на имунизационния процес започнахме раздаването на ваксини и на личните лекари.“ Д-р Ангелова е уверила, че в момента тече организация и наред с вече съществуващите кабинети, ще бъде разкрит и денонощен такъв, в който да се извършват имунизации на желаещи граждани. При желание, има готовност и мобилен екип, който да съдейства при извършване на имунизации.

Областният управител Красимир Кирилов е докладвал за подготовката на провеждането на изборите и създадената организация, която е в процес на изпълнение по отношение на залата, в която ще бъдат приемани протоколите след края на изборния ден. Подготвя се и работна среща за обсъждане на мерките за гарантиране здравето на хората и в изборните секции в деня на вота, е информирал областният управител.  

От своя страна зам.-министър Григоров е заявил, че Министерство на здравеопазването ще осигури лични предпазни средства – маски, ръкавици и дезинфектанти и допълни, че по изготвен график ще продължи регулярната доставка на ваксини.

c