Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Докладваха ефективността на мерките за безопасност в област Добрич

Областна комисия по безопасност на движението днес проведе заседание, на което беше приет доклад за дейността през 2020 г.

През 2020 г. за подобряване сигурността на движение в областта държавата е заделила 942 000 лв. за полагане на хоризонтална маркировка по републиканската пътна мрежа втори и трети клас на територията на всички районни пътни служби. Това беше отчетено от заместник-областния управител Красимир Николов по време на проведеното първо за годината редовно заседание на Областната комисия по безопасност на движението, съобщиха от Областна администрация

Там където все още миналогодишното задание не е завършено, поради метеорологични явление, ще бъде довършено през предстоящата пролет, отбеляза още Кр. Николов.

Гл. експерт Веселин Димитров от Областна администрация Добрич уточни, че докладът предстои да се обобщи и изпрати в ДА „Безопасност на движението по пътищата“, както и да бъде публикуван на интернет страницата на Областна администрация. След като не бяха направени възражения и други предложения, членовете на Комисията единодушно одобриха годишния доклад. Във втора точка се обсъдиха проблеми, свързани със зимните условия. След изчерпване на дневния ред Кр. Николов закри заседанието.

c