Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Деница Сачева с първи коментар за листата на ГЕРБ в Добрич

Лекар, юрист, IT специалист и досегашен депутат ще има в листата на ГЕРБ – Добрич. Това стана ясно от интервюто по БНР на министъра на труда и социалната политика и областен координатор на партията в област Добрич Деница Сачева.
Тя съобщи, че проектите на депутатските листи е трябвало вчера да бъдат предадени от областните координатори. През тази седмица ще се уточнят окончателно водачите и местата в тях. До края на месеца, най-късно до 2 март, всички имена ще бъдат известни.
Деница Сачева припомни, че всеки член на ГЕРБ можеше да номинира. Подредбата по отношение на номинации, както и гражданската квота, се предлагат от областните координатори. Предстои листите да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
„Противно на очакванията, че в ГЕРБ нещата се случват еднолично, всъщност това не е така. Много екипно е правенето на листи. Думата на областните координатори и на изпълнителната комисия има значение“, каза Деница Сачева. Тя не очаква драматични промени в листата, която е предложила.
„Смятам, че има много свестни хора, които има какво да дадат, какво да направят. В листата в Добрич има лекари, юристи, специалисти по информационни технологии. Млади хора.“, каза тя. Уточни, че в листата е включен само един от сегашните народни представители.
Лично аз съм се ръководила от това има ли хора, които могат да дават, да предлагат решения, млади хора, хора, които не са опетнени и за които да няма съмнения в тяхната почтеност, каза областният координатор на ГЕРБ. По думите й, за Добрич повечето лица, които предлага, са познати, тъй като те са номинации, които идват от самите структури.
Чака ни много трудна година, от гледна точка на това, че ще има два пъти избори, непредвидим е коронавирусът , икономическа, социална криза. Това, от което имаме нужда, са млади и можещи хора, които веднага да влязат в час и да започнат да предлагат решения на проблемите
"Лицата, които ще бъдат в листите, ще бъдат достатъчно ясна заявка за това каква промяна сме готови да наложим", категорична беше тя.

c