Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Свободно ваксиниране с Astra Zeneca за желаещите в Добрич на 21.02, с предварително записване

Днес – 20.02.2021 г., от 9.00 ч. до 17.00 ч. желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 могат да позвънят в РЗИ Добрич, за да си запазят час за поставяне на първа доза от препарата на Astra Zeneca, съобщи директорът на здравната инспекция и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

“Във връзка с разпореждането на министър-председателя стартираме мащабна кампания по ваксиниране срещу коронавирус. В момента ваксинирането се извършва с ваксина “Астра-Зенека” и всички, които искат да се имунизират с тази ваксина могат да се обадят, за да им бъде записан час.”

Д-р Ангелова уточни, че според лекарите-специалисти ваксината е приложима за всички възрасти и даде за пример Великобритания, където тя се прилага масово и е отчетен рязък спад на заболелите.

“На всички, които се обадят ще им бъде поставена ваксина. Ако броят хора е голям и не можем да ги обхванем в рамките на утрешния ден, то те ще бъдат имунизирани през идващата седмица. Държа да отбележа, че вторият прием на ваксината е 10 седмици след първото поставяне.”

"Зелен коридор” в болничните заведения, за бързо ваксиниране на желаещите

Апелът на директора на здравната инспекция е да се обаждат хора, които нямат колебания относно ваксината и имунизирането, тъй като отказът в последния момент създава трудности в организацията и води до проваляне на ваксинирането на други, заявили желание.

За записване на желаещите за първоначална имунизация е обявен тел. 058 588 614. Поставянето на ваксината ще бъде извършено в неделния ден (21 февруари 2021 г) в имунизационния кабинет в сградата на добричката Регионална здравна инспекция, на адрес ул. “Кирил и Методий” №57 в град Добрич.

c