Култура Образование Общество

Дигитално издание на тефтерчето на Левски представи библиотеката в Добрич пред ученици

Два образователни онлайн урока с ученици от IV а и IV б  на СУ „Любен Каравелов“ с класни ръководители  Мария Георгиева и Иванка Желева проведе по повод 148 години от гибелта на Левски Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич, съобщават от културната институция.

Заниманието включваше презентация и представяне на дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски.

Библиотечен специалист запозна децата с житейския път и святото дело на Апостола на българската свобода, разказа им подробности за семейството и средата, в която е отраснал, за псевдонимите, за личните му качества и за революционната му дейност, за основаната от него комитетска мрежа и гибелта му. Най-голям интерес от онлайн срещата предизвика представянето на дигитално издание на тефтерчето на Левски, даващо възможност учениците да се докоснат до личния му свят, мечтите и въжделения му. Дигиталното издание е дарение на РБ „Дора Габе” от Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

В края на образователния урок децата изявиха желание да посетят сектор Работа с деца, за да разгледат де визу фотипното издание на личното тефтерче на Васил Левски и да получат читателските си карти за 2021 година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *