Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

6-метров трикольор, разказващ за Левски, краси фоайето на училище в Добрич

Възпитаниците на 2 а клас на Средно училище „Свети Свети Кирил и Методий” в Добрич с класен ръководител Галина Тузларова изразиха почитта си към Апостола на Свободата Васил Левски. Съвместно със своите родители те изработиха постери, чрез които разказват за живота и делото му. Децата подредиха постерите в шестметров трикольор, който краси фоайето на училището.

За Про Нюз Добрич Тузларова разказа, че темата е зададена от нея по повод отбелязването на 148-годишнината от гибелта на Левски. Постерите са изработени от децата и родителите им в интервал от две седмици. Темите са различни – някои от учениците разказват за живота на Апостола, други – за делото му. Интересен постер информира за различните имена, които е ползвал в революционната си работа. Сътвореното от децата и родителите им разказват и за приятелите на Левски, другите за него и т. н.

Родителите приеха присърце тази идея, сподели класният ръководител. Тя обясни, че постоянно ги включва в работата си. Сред интересните неща, които е правила с родителите, е инициатива по повод написването на „История Славянобългарска”. Тогава те са се включили да я преписват с децата си, участвали са и баби и дядовци. Преписът е подвързан и е подарен на училището, в момента е в директорския кабинет. Предстои ученици и родители да изработят заедно мартеници.

c