Водещи новини Общество

Премиерът Бойко Борисов в Добрич, посрещнаха го на ремонтиран булевард

По време на обиколката си в страната днес премиерът Бойко Борисов се отби и до Добрич, където на входа на града бе посрещнат от кмета Йордан Йорданов. Заедно с него бе и социалният министър Деница Сачева, която е и областен координатор на ГЕРБ за региона, депутатът Даниела Димитрова и заместник-областнитe управителr Красимир Николов и Живко Желязков.

Кметът показа нов булевард “Добруджа”, който преди 3 години бил в лошо състояние, но със средствата от държавата е ремонтиран, със пешеходна зона, която стига до входа на града.

Съобщи, че е завършен и водния цикъл на Добрич, като с 1,6 млн. кубика вода се захранвал града, а загубите са намалели. Пречиствателната станция пък изцяло била рехабилитирана.

Борисов пък изтъкна,че това пък ще доведе до двойно по-малко сметки. Кметът поясни, че в момента се ремонтира бул. “Добричка епопея”, което включва мостови съоръжения, пешеходни пътеки и зони. Коментира, че резултатите са вече видими, особено по кварталите – нови улици и тротоари, детски съоръжения и площадки.

Премиерът попита дали има санирани училища и градини, а кметът отвърна че са санирани 3 школа- едни от най-добрите в града и продължават с останалата образователна инфраструктура. Сачева поясни на свой ред поясни, че 18 млн. лева е дала държавата по 60/40 за района на Добрич и с това са запазени 8000 работни места.”За нас е важна подкрепата на изпълнителната власт”, каза още кметът и благодари за последните средства от 1,4 млн. лева, като една част са за подобряване на инфраструктурата на индустриалната зона, така че бизнесът да се развива.

“Като направим магистрала “Хемус”, няма да се чувствате така отдалечени от столицата и други градове. Прекрасен край. Продължавай кмете”, каза Борисов.

„Продължаваме да подкрепяме Добрич. Преди дни отпуснахме 1,5 милиона лева за подобряване на пътната инфраструктура в града. Детските градини и училищата са санирани, индустриалната зона се развива, а като направим и автомагистрала Хемус ще се осигури добра връзка със столицата и другите градове“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място новоремонтирания булевард „Добруджа“ в Добрич. Премиерът припомни, че преди 3 години пътят е бил в много лошо състояние. „Прекрасен край е Добрич, нека хората да знаят, че няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община в България“, категоричен бе Бойко Борисов.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изказа благодарност от името на жителите на града за подкрепата на изпълнителната власт и уточни, че отпуснатите през януари т.г. средства от близо 1,5 милиона лева ще бъдат вложени в основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града. С извършването на предвидените ремонтни дейности ще бъде отстранена компрометираната пътна настилка в Добрич и ще се създадат условия за подобряване на движението на автомобилите и ограничаване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия. Кметът Йорданов изтъкна, че новата и модерна инфраструктура е от изключително значение за развитието на бизнеса в региона.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева информира премиера Борисов, че чрез антикризисните мерки на правителството област Добрич е получила над 18 милиона лева за запазването на повече от 8000 работни места.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *