Петък, 03 май 2024

03.05.2024

Последвайте ни

Тир аварира край Кардам, пътищата в област Добрич са отворени, проблем с водата в Балчишко

Към този час всички първокласни и второкласни пътища в област Добрич са отворени за движение при зимни условия. Остава ограничението за движение за МПС над 12 т. И днес продължава работа по възстановяване на помпена станция Дъбрава, съобщиха от Областна администрация.

Всички първокласни и второкласни пътища в област Добрич са отворени за движение при зимни условия с ограничение за МПС до 12 т, информира дежурният от Областно пътно управление. Отворен за движение е и международният път І-9 Дуранкулак-Балчик-Варна. Продължава и в момента обработката на пътища в областта с гребло и сол от 7 машини в различните направления.

От електроразпределителното дружество информират, че електроснабдяването в областта е възстановено и нормално.

Към този час все още има проблеми с водоподаването. Без водоподаване са селата към помпена станция Дъбрава – Сенокос, Дъбрава, Преспа и Кремена, информират от ВиК. От водното дружество съобщават, че днес ще се работи по възстановяне действието на помпената станция, като допълват, че елзахранването на помпени станции Батово, Долина, Приморци и Горун вече е нормализирано.

Заради аварирал тежкотоварен автомобил, временно движението по път II-29 Добрич – Кардам, в участъка Генерал Тошево – Кардам, се осъществява двупосочно в една лента. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.​

Към този час, движението по път Балчик – Албена – Граница ОПУ Варна е ограничено за МПС над 12 т. поради снегопочистване. Също заради работа на снегопочистващата техника остава ограничението за движение на МПС над 12 по път Дуранкулак – Балчик.

c