Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Кои са най-здравите японски часовници?

Японските производители на часовници превземат пазара през 70-те години. По това време часовникарската индустрия преживява интересно преобразяване, тъй като повечето големи марки възлагат производството на външни изпълнители. Това означава, че въпреки че хората са готови да платят стотици долари за маркови швейцарски часовници, то продуктът се произвежда от китайски производител и носи само емблемата на бранда. Японците са взели това предвид, когато са стартирали своите марки и се зарекли да произвеждат всички свои часовници в Япония и да не изнасят производството навън.

Топ 4 японски марки часовници:

  • Orient
  • Seiko
  • Citizen
  • Casio

1. Orient

Като една от най-добрите японски марки часовници, Orient е една от най-старите и традиционни марки. Основана през 1901 г., но при Голямата депресия марката фалира, докато не се преражда през 50-те години. По-голямата част от часовниците в тази марка са механични, въпреки че от време на време марката ще включва кварцови и соларни модели в своите дизайнерски концепции. Може би едно от най-забележителните неща за Ориент е, че той е проектирал първия водоустойчив часовник и първия LED часовник. Освен това компанията проправи пътя за това, което е известно като „индикатор за спестяване на батерията“. Оттогава повечето от тези функции са приети от други марки, но е важно да се отбележи, че Orient беше ключов играч в изработването на това, което сега е обичайно за съвременния часовник.

2. Seiko

 Марката Seiko се прочу като иновативна в своята насоченост към околната среда, когато за пръв път разкри своя кинетичен часовник през 1980-те. Seiko е първата марка, която произвежда часовник, който може да прехвърля кинетичната енергия в електрическа енергия, поставяйки марката на световната карта като водещ иноватор. Оттогава марката продължава да трансформира часовникарската индустрия, включително представяйки автоматичен часовник, който създава енергия въз основа на движението на ръката на човека, който го носи. Пазарът търси марката Seiko за най-новото и най-доброто, що се отнася до енергийния трансфер и екологичните възможности.

Ако искате да се възползвате от марката Seiko и търсите голяма стойност в един часовник, може да помислите за Seiko 5. Благодарение на своята евтина ценова гама и механизъм 7S26, Seiko 5 получава високи оценки за надеждност и класически стил, оставяйки малко съмнения относно причината за дългогодишната си популярност.

3. Citizen

Часовниците с марка Citizen са друга екологична опция, като те се фокусират върху слънчевата енергия. Въпреки че на пазара има други марки, които използват слънчева енергия, много от тези дизайни се считат за обемисти и непривлекателни. Марката Citizen изработва дизайни, които са едновременно екологични и имат добър външен вид. Има няколко наистина уникални фактора в тези часовници. Един от тях е атомното измерване на времето, което означава, че часовникът се синхронизира с часовниците в Германия или Колорадо в зависимост от силата на сигнала. Друга интересна характеристика е, че някои модели всъщност зареждат батерията въз основа на температурата на кожата на потребителя и външната температура. Характеристики като тази не правят изненада, че Citizen е водещ световен производител на часовници.

Батериите не са вашето нещо? Ако е така, Citizen Eco Drive е чудесен избор. Захранвани от всеки наличен източник на светлина, тези фини японски часовници са концептуализирани през 1976 г. Сега, повече от 40 години по-късно, те се предлагат в почти шеметен набор от стилове както за мъже, така и за жени. Часовниците от колекцията Citizen’s Eco Drive може да струват малко повече от моделите на някои конкуренти, но тези часовници имат изключителна репутация за дълголетие, изключителна функционалност и стил.

4. Casio

Casio е марка, която е възникнала през 1946 г. и е създала редица продукти, включително калкулатори и цифрови фотоапарати, но сега е известна най-вече с производството на часовници. Много колекционери са привлечени от специфичен тип часовници от тази марка, включително G-Shock, който е водоустойчив часовник, произведен през 1980-те. Тяхната специалност обаче е производството на цифрови часовници и марката преживява успех през 80-те и 90-те, когато създават цифрови часовници с вградени игри. Друга ниша в марката, която е успешна на местните пазари, включва „Молитвен компас“, който помага на мюсюлманите да се молят в правилната посока и график.

Тези, които предпочитат елегантни, функционални стилове, вероятно ще оценят часовниците от колекцията Casio Edifice. Световното време, сложните многопластови циферблати и вградените технологии, включително Bluetooth® и възможностите за свързване на смартфони, са само началото. Колекцията Casio Edifice включва часовници, които се харесват на автофили, глобални пътешественици и други, които ценят сложни, стилни часовници с очарователни функции.

Ако за вас е важно нощната подсветка, може да погледнете по-отблизо Casio Illuminator. Пусната за първи път през 1995 г., тази изключително функционална колекция се харесва на спортни ентусиасти и хора, които предпочитат дигитален формат с много полезни функции. Часовниците Casio Illuminator излъчват непринудена атмосфера, идеална за ежедневно облекло.

Фокусът на японците е върху създаването на по-опростен процес на закупуване, на който потребителите да могат да се доверят, като същевременно произвеждат качествени часовници на разумна цена. Десетилетия по-късно японските марки са не само успешни, но са сред най-търсените марки на пазара. Това служи като доказателство, че комбинирането на качествен дизайн и механизми отговаря на нуждите на потребителя. Японските марки имат успех на глобално ниво, защото отговарят на нуждите на потребителите и са в крак с най-новите тенденции. Японските марки се фокусират върху прецизността, качеството и иновациите.

c