Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Десетки коли блокирани на пътя Варна - Добрич, изминават 50 км за 6 часа

Стотици добричлии, много от които се прибират от работа във Варна, бяха блокирани на пътя Варна – Добрич в района на Аксаковска панорама. Някои от тях вече стигнаха до домовете си, но след 6 часа на пътя.

Тръгнахме в 9 сутринта за Варна, пътят беше без сняг, Във Варна беше идеално, имаше само вятър, но на връщане изминахме 50 километра за 6 часа. Точно в 15,30 тръгнахме от Варна и пристигнахме в Добрич в 21,30 часа, споделиха хора, които часове са останали в снежния капан на пътя.

Стана ясно, че в колите има и семейство с бебе, което е било по спешност на медицински преглед във Варна.

Колите се пускат периодично, преди полунощ е пусната партида от 30-40 автомобила от Аксаковска панорама към Добрич.

Стана ясно, че други, които са опитали да минат през Балчик са пътували 10 часа, за да стигнат от Варна до Добрич.

Около 6 часа са изкарали на пътя и пътуващи от Балчик към Добрич. „Чистят пътя и пускат поетапно, но има страшни навявания след Сенокос. Срещнахме 3 снегорина, но явно не смогват“, коментират пътуващи, които вече са успели да стигнат до областния град.

По-рано заместник-областният управител Красимир Николов коментира пред Про Нюз Добрич, че до сутринта коли няма да се пускат, ще се работи най-вече за това, хората, които са по пътищата, да стигнат до домовете си, за да няма бедстващи в тъмната част на денонощието.

c