Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Повалени са две дървета в центъра на Добрич, 18,7 л/кв.м. сняг е паднал в областта

Две иглолистни дървета са паднали в центъра на Добрич, пред Централна кооперативна банка, видя репортер на Про Нюз Добрич. Поради усложнените метеорологични условия в социалната мрежа се появиха и други сигнали – за паднало дърво до кръговото кръстовище на „Изида“ и паднали клони по улица „Отец Паисий“.

На територията на страната през нощта са отработени 50 сигнала за отстраняване на опасни предмети /паднали дървета, клони, и др./. За област Добрич бе подаден един сигнал.

Мощният снежен циклон достигна района на Североизтока и от късните часове на вчерашния ден област Добрич е под снежна покривка, която към този час на откритите места достига до 20-ина сантиметра. Пътищата са проходими при зимни условия. 26 машини на пътно-поддържащата фирма обработват проблемните участъци.

Няма подадени сигнали за населени места без електрозахранване и водоподаване

От областна администрация съобщиха, че зимната обстановка на територията на областта е нормална. Пътищата по всички направления са проходими при зимни условия. Към 6 часа тази сутрин по всички направления общо 24 машини са почиствали, опесъчавали и осолявали. В справката при оперативния дежурен няма подадени сигнали за населени места без електрозахранване и/или водоподаване.

По данни на Националния институт за метеорология и хидрология снежната покривка в областта е 15 см, а падналото количество валежи в областта е 18,7 л/кв. м.

c