Култура Общество

Млади творци от област Добрич ще представят смешното в училище в карикатури

18-ото издание на Областен конкурс за карикатура „Смешното в училище в карикатури” обяви Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. В него могат да вземат участие всички деца и млади хора, на възраст  10-29 години, навършени към 31.12.2021 г., разпределени в четири възрастови групи:

o Първа възрастова група – от 10 до 12 години,

o Втора възрастова група – 13 до 15 години,

o Трета възрастова група – от 16 до 19 години,

o Четвърта възрастова група – от 20 до 29 години.

Всеки карикатурист може да участва в конкурса с не повече от 5 творби. Техниката  на творбата е по избор. Всяка творба трябва да съдържа следната контактна информация за участника:

  • Трите имена,
  • Дата и година на раждане,
  • Училище, клас,
  • Точен адрес, телефон.

Творбите е желателно да бъдат в размер 35/ 50 см.

Карикатурите трябва да бъдат предадени в Младежки център – Добрич или изпратени с пощенско клеймо на адрес: гр.Добрич, п.к. 9300, пл. „Стария орех” №1, за конкурса „Смешното в училище в карикатури“, най-късно до 16 март.

Ще бъдат присъдени предметни награди във всяка възрастова група. Творбите ще бъдат журирани от професионалисти. Резултатите ще бъдат обявени до 29 март 2021 г. на FB страницата: Младежки център Добрич и интернет сайт: www.ycb.bg Най-добрите карикатури ще бъдат експонирани в изложба на 1 април 2021 г., в реална или онлайн среда в зависимост от епидемиологичната обстановка.

Участвалите в конкурса карикатури  остават във фонда и могат да  бъдат документирани и използвани за целите на Центъра, без да заплащат права и обезщетения. С участието си в конкурса, кандидатите приемат личните им данни да бъдат обработвани и използвани единствено за целите и осъществяването на горепосочения конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и прилагането на Регламент /ЕС/2016/679 на Европейският парламент и на Съвета  от 27.04.2016 г.

За  контакт: Младежки център – Добрич / тел.:  0884 311 428; 058 602 691 / e-mail:info@ycd.bg.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *