Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Провесено на дърво мъртво животно „подпали“ социалната мрежа в Добрич. Оказа се убит от ловец чакал

Младеж с профил Martin Cho е публикувал на профила си във фейсбук снимки на провесено на дърво животно, което е съсечено с брадва. На една от снимките се е снимало и момчето.

Скрийншот на поста  му беше пуснат в най-голямата група в социалната мрежа за региона „Добрич“ с текст „Хора, знайте, че сред вас, някъде в Добрич, живее и това чудовище!“ Последваха много остри коментари, които осъждат жестокостта. Според разразилата се дискусия убитото животно е куче.

Младежът се казва Мартин и е от село Тянево, община Добричка. През май ще навърши 18 години. Не учи. Хваща се на работа, когато го потърсят. Съселяните му го определят като „селския хулиган“, но твърдят, че е страхлив и се изненадаха той да е извършил такова зверство.

Пред Про Нюз Добрич Мартин обясни, че животното не е куче, а чакал. Натъкнал се на него, когато с приятел отишли за дърва в гората край село Полковник Иваново. „Аз ходих за дърва с един приятел и го видях на дървото закачен и се снимах. Той беше убит“, обясни младежът. Твърди, че ловец е убил животното.

На въпроса защо е публикувал тези снимки обясни, че не е знаел, че не трябва да се публикуват подобни неща. Когато му казали, че е забранено, ги махнал. Мартин сподели, че съжалява и се извинява, че го е направил, но не е осъзнавал, че върши нещо нередно.

Не знае какво е станало с трупа на чакала, но не изключва той все още да е в гората.

c