Водещи новини - дясно Развлечение

Млада звезда от турските сериали Атаберк Мутлу е с корени от Тервелско

15-годишната звезда от турските сериали, носител на престижната награда “Златната пеперуда” от най-големия  телевизионен фестивал в Турция, Атаберк Мутлу  е с корени от област Добрич. Това разкрива официалната страница на организация на балканските емигранти.

Младежът е роден през 2005 г. в Чорлу. Майката на Атаберк Мутлу е от село Зърнево, Тервелско, а баща му е от село Бонево.

Атаберк Мутлу се появява за първи път пред публиката в телевизионния сериал “Останете в петък” с участието на Халюк Билгинер, Инджи Тюркай и Айсун Каяджъ.

Играе Дениз в „Моят приятел Макс“, режисиран от Мурат Чекер. Това, което го прави известен, е поредицата Карадайъ, където той получава голямо признание с ролята на Торун Назиф.

Младежът бе отличен от публиката за страхотната си актьорска игра на своята крехка възраст. Атаберк Мутлу участва в телевизионния сериал “Северен вятър” (“Пойраз Карайел”), където играе ролята на сина на Пойраз Синан.

През 2015 г. той е отличен за най-добро дете актьор  за ролята си в “Северен вятър” (“Пойраз Карайел”) на Канал Д. 10-годишното тогава момче излиза на сцената, за да получи наградата си, като от вълнение дори се разплаква при връчването. Халит Ергенч, който води церемонията бърза да го утеши. Доста хора в залата и повечето от екипа на “Северен вятър” плачат заедно с Атаберк, който заслужено получава награда си за ролята на Синан Карайел. Майка му също е на награждаването, радвайки се и плачейки със сина си.

Хитовата криминална драма “Пойраз Карайел” продължава три сезона и се превръща във феномен. Финалът отчита рекорд в социалните мрежи и се превръща в най-коментираната телевизионна програма.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *