Водещи новини Общество

Именичката Антония Димчева от Добрич: Най-важната ми роля е на майка и баба

Имен ден празнува днес Антония Димчева от Добрич. За Про Нюз Добрич тя сподели, че е кръстена на баба си по бащина линия Тодора. „Понеже името явно е звучало на родителите ми по-старовремски за това са решили да съм Антония”, разказа съгражданката ни.

Половината ми имен ден и повече от половината минава в отговори на поздравления по телефона, по социални мрежи, защото хората не ми знаят рождения ден масово, но ми знаят имения ден, сподели добричлийката. Тя отбелязва празника си само със семейството си, няма традиция да прави луди купони, каквито вдига от време на време на рождения си ден. Тази година ще го отбележи отново със семейството ни – с дъщеря си, със зет си и с 5-годишния си внук Александър, който е гордостта на баба.

Аз се занимавам цял живот със застраховане, сподели Антония Димчева. От 12 години управляваната от нея фирма има лиценз за застрахователен брокер. Освен нея застрахователни брокери са още трима колеги. 2020-а за именичката в личен план е била много хубава, тъй като всички са здрави, което, по-думите й, за изминалата година е най-важно. „В икономически план беше трудна година, защото от 12 месеца в 9 общо взето имаше някаква стагнация. Хората се плашат, бизнеси фалират, което неминуемо се отразява и на нас, ние сме всички свързани – обясни добричлийката. – И ако около мен хората и фирмите не са добре икономически, то няма как ние да сме добре”. Тя допълни, че не са били най-зле – сред затваряните бизнеси, винаги са работили, но въпросът е какво са имали да работят. „Гледаме изключително положително напред, дано най-после да отмине това с COVID-19 – дали ще изчезне, дали ще ни изповаксинират, няма значение”, си пожела съгражданката ни. По думите й най-важното е, че сме оцелели – и като бизнес оцеляване, и чисто физически.

В момента Антония Димчева е предприела нова инициатива в рамките на това, с което обичайно се занимава – фирмата й е отворила офис в София. „Преди 12 години взех лиценз за брокер през 2008-а във финансова криза – разказа именичката. – И първите години бяха много трудни, целият свят беше в криза. Но после нещата започнаха по малко да се нареждат и в крайна сметка резултатът беше положителен. Сега пък в следващата криза направих втория офис в София. В момента пак е трудно. Очевидно при мен е закономерно началата ми да са трудни. Чрез новия офис искаме да се разширим, да се разрастваме”.

За новата година Антония Димчева си пожелава всички от семейството й да са живи и здрави, да се обичат и да са толкова сплотени както са били до сега. „Това е най-важното, защото аз преди застраховател съм майка и баба. Това ми е най-важната роля в живота”, сподели именичката. По отношение на бизнеса си пожелава да потръгне новият офис, „най-вече да са ни добре клиентите, тогава и ние ще сме добре”.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *